Suceava: Școală de vară pentru liceeni din familii defavorizate sau cu nevoi speciale

Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV) organizează o şcoală de vară pentru liceeni din familii defavorizate sau cu nevoi speciale, în scopul reducerii abandonului şcolar, a informat directorul de proiect Ancuţa Elena Prisăcaru.

Potrivit sursei citate, Şcoala de vară „Unde Să Vii pentru a Fi Inginer Adevărat”, ce se va derula în campusul USV timp de două săptămâni începând cu 15 iulie, are ca scop, pe lângă reducerea gradului de abandon şcolar, creşterea accesului la învăţământul terţiar prin cursuri şi activităţi destinate liceenilor, în special celor dezavantajaţi social.

Şcoala de vară „Unde Să Vii pentru a Fi Inginer Adevărat” are finanţarea asigurată de Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD), iar liceenii vor beneficia de cazare şi masă pe toată durata programului şi vor fi monitorizaţi în permanenţă de cadre didactice şi studenţi supraveghetori.

Pentru a putea participa la şcoala de vară, candidaţii trebuie să fi absolvit măcar clasa a IX-a şi să îndeplinească cel puţin una dintre următoarele cerinţe: să provină din familii numeroase sau cu venituri mici, să fie izolaţi social, să trăiască în zone rurale sau în care nu există şcoli în apropiere, să aibă unul sau ambii părinţi care lucrează în străinătate, să fie orfani sau proveniţi din centre de plasament şi au cerinţe educaţionale speciale.

Elevii se vor putea înscrie până pe 19 iunie, iar rezultatele selecţiei participanţilor vor fi anunţate pe 22 iunie. AGERPRES