Antreprenorii din R. Moldova vor putea obţine finanţare pentru afacerile verzi

Programul de susţinere a ideilor ecologice ClimateLaunchpad şi-a deschis din luna iunie curent aplicările pentru Republica Moldova. Astfel, ţara noastră, împreună cu alte 50 de state, a fost admisă la ediţia 2019 a celui mai mare concurs de idei de afaceri verzi din lume, pentru a remedia schimbările climatice, transmite MOLDPRES.

ClimateLaunchpad este gândit pentru a ajuta antreprenorii să-și dezvolte ideile ecologice în afaceri globale. Sunt salutate inovațiile în materie de energie regenerabilă, eficiență energetică, alimentație și agricultură, apă, transport, tehnologie industrială sau orice alt mod de combatere a schimbărilor climatice. Oricine este binevenit să aplice, de la elevi până la deținători de startup-uri, dacă au o idee care îmbină afacerea cu ecologia.

În toate țările participante, aplicanţii selectați își încep pregătirea printr-o Business-Tabără intensivă de două zile, în cadrul căreia un trainer internațional îi ajută să-și perfecteze și dezvolte ideea de afacere. Tabăra este urmată de un şir de sesiuni, finala națională a competiției urmând în luna septembrie, unde vor fi prezentate planurile de afaceri. Cele mai bune două echipe din fiecare țară vor concura la Finala Globală din noiembrie 2019, care va avea loc la Amsterdam.

Cele mai bune zece idei vor obține acces la un business-accelerator regional, valoarea acestuia fiind de 105 mii de euro. Totodată, câștigătorul va primi un premiu de 10.000 de euro, deţinătorul locului doi va obţine cinci mii de euro, iar echipa care se va clasa pe locul trei va câștiga 2.500 de euro.

Înregistrarea, care presupune o scurtă descriere a ideii inovatoare, se face până la 29 iunie 2019, prin completarea formularului disponibil pe: https://climatelaunchpad.org/application-form/. Participarea este gratuită, iar întreg programul se desfășoară în limba engleză.

ClimateLaunchpad este un proiect care face parte din ofertele antreprenoriale ale EIT Climate-KIC, programul de inovare al Uniunii Europene pentru schimbările climatice.