German Chancellor Angela Merkel and Ukrainian President Volodymyr Zelenskiy meet at the Chancellery in Berlin, Germany, June 18, 2019. REUTERS/Hannibal Hanschke

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost văzută tremurând marţi în timp ce îl primea pe noul preşedinte al Ucrainei

Angela Merkel, cancelarul Germaniei, a fost văzută tremurând marţi în timp ce îl primea pe noul preşedinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat în vizită în Germania, ceea ce a ridicat îngrijorări în legătură cu starea sa de sănătate, relatează DPA.

În timp ce aştepta alături de Zelenski trecerea gărzii de onoare a forţelor armate germane, Angelei Merkel au început să îi tremure picioarele şi corpul. Când a trecut apoi prin faţa gărzii împreună cu invitatul său, tremuratul s-a redus considerabil.

Ulterior, la o conferinţă de presă, Merkel a spus că între timp a băut trei pahare cu apă, sugerând că fusese deshidratată.

„Aşa cum poate vedea toată lumea, mă simt bine din nou”, a adăugat cancelarul.

Zelenski, care se afla lângă Merkel în timpul incidentului, a spus că ea era „pe deplin în siguranţă”.

Cancelarul german, care va împlini 65 de ani luna viitoare, a mai avut şi în trecut cazuri similare de tremurat. La acel moment, motivul invocat a fost de asemenea deshidratarea pe o vreme călduroasă.

De o lună, Berlinul se confruntă cu temperaturi ridicate şi cu soare puternic în cea mai mare parte a timpului, marţi înregistrându-se 30 de grade Celsius.

Merkel este cancelar al Germaniei din 2005 şi în acest interval nu a existat nicio îngrijorare publică majoră în legătură cu starea sa de sănătate. Ea a anunţat că va renunţa la poziţie înaintea de viitoarele alegeri federale, stabilite în prezent pentru 2021. AGERPRES