Eugen Teodorovici şi-a anunţat intenţia de a intra în cursa pentru prezidenţiabilul PSD

Ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici a anunţat sâmbătă, în şedinţa informală de la Neptun, că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD, aşadar acesta urmând să fie testat în cadrul sondajelor din PSD, au declarat surse politice pentru MEDIAFAX. Totodată, Premierul Viorica Dăncilă a spus că sondajele pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD vor fi demarate săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.

Sursele citate spun că anunţul a fost făcut în şedinţa infomală a PSD. Alţi social democraţi care şi-au anunţat intenţia de a fi testaţi şi care vor intra în sondaje sunt: Şerban Nicolae şi Liviu Pleşoianu.

Viorica Dăncilă afirma vineri seara că încă nu au început sondajele pentru desemnarea prezidenţiabilului. „Dacă Eugen Teodorovici vrea să candideze la prezidenţiale, nimeni nu îi îngrădeşte dreptul. Nu le-am început sondajele pentru că vrem să vedem candidaţii”, a declarat premierul.

Dăncilă anunţă că sondajele pentru prezidenţiabilul PSD încep săptămâna viitoare

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat sâmbătă, la Neptun, după şedinţa în care Eugen Teodorovici a transmis că vrea să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului, că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, iar listele sunt până în acel moment deschise.

„Da, este bine ca toţi colegii care vor să candideze să spună acest lucru ca să putem să facem măsurători prin intermediul sondajelor de opinie, să vedem cum stă fiecare coleg în aceste sondaje astfel încât să maximizăm şansa de a câştiga alegerile prezidenţiale. Eu le-am cerut şi este bine să ştim din timp dacă unii colegi vor să candideze, tocmai pentru a vedea care dintre colegi are cele mai mari şanse”, a declarat Viorica Dăncilă, întrebată fiind dacă este bine că Eugen Teodorovici şi-a anunţat atât de repede intenţia de a intra în cursă.

Până în acest moment, social democraţii: Şerban Nicolae, Eugen Teodorovici şi Liviu Pleşoianu au anunţat că intenţionează să intre în cursa pentru desemnarea prezidenţiabilului PSD.

Viorica Dăncilă spune că sondajele vor fi demarate săptămâna viitoare, aşa că mai este timp să îşi anunţe şi alţi colegi intenţia de a fi testaţi.

„Toţi cei care şi-au anunţat şi care îşi vor anunţa candidatura până la jumătatea săptămânii viitoare. În democraţie trebuie să iei în calcul dorinţa fiecăruia. Trebuie să vedem cea mai bună opţiune”, a mai spus Dăncilă.

Chestionată cu privire la susţinerea unuia dintre candidaţi, Viorica Dăncilă a declarat că nu se va pronunţa până în momentul în care nu va fi desemnat candidatul, iar apoi, din funcţia de premier, poate susţine prezidenţiabilul PSD prin măsurile pe care le ia la guvernare.

Eugen Teodorovici a făcut anunţul în cursul zilei de sâmbătă în şedinţa informală de la Neptun.

Întrebată de tensiunile din această şedinţă dintre Marcel Ciolacu şi Marian Oprişan, premierul a răspuns: „că sunt păreri divergente e normal, şi în familie putem avea opinii diferite. Nu trebuie să vorbească un singur coleg şi toţi să fie de acord. Au existat discuţii nu numai între Oprişan şi Ciolacu, au existat opinii diferite, dar la final toţi vom merge în aceeaşi direcţie”.MEDIAFAX