Cambodgia: 24 de morți după prăbuşirea unei clădiri în construcţie

La două zile după prăbuşirea unei clădiri în construcţie la Sihanoukville, în Cambodgia, guvernul de la Phnom Penh a anunţat luni că bilanţul morţilor a crescut la 24, transmite DPA. Decedaţii aveau vârste între 16 şi 48 de ani.

Salvatorii au scos şi 24 de răniţi de sub mormanul de metal şi beton rămas din clădirea cu şapte etaje. Circa trei sferturi din moloz a fost deja îndepărtat, dar sub dărâmături s-ar mai putea afla victime, arată un comunicat oficial.

Incidentul s-a produs sâmbătă dimineaţa devreme, în provincia Preah Sihanouk din sud-vestul ţării. În oraşul Sihanouk, capitala provinciei, s-a înregistrat în ultimii ani un ritm ridicat al construcţiilor, în contextul unor investiţii chineze şi al înmulţirii hotelurilor şi cazinourilor care atrag în special clienţi din China.

Duminică, ambasada Chinei la Phnom Penh a anunţat că un cetăţean chinez investise în clădirea prăbuşită şi că poliţia cambodgiană a arestat trei chinezi în legătură cu tragedia. Reprezentanţa diplomatică a afirmat că sprijină „o investigaţie amănunţită a accidentului”.

Oficialii declaraseră sâmbătă că nu se cunoaşte cauza prăbuşirii, iar luni guvernatorul provinciei şi poliţia nu au putut fi contactaţi de DPA pentru alte comentarii. Potrivit guvernatorului Yun Min, citat de ziarul Khmer Times, construcţia era ilegală şi s-a încercat de două ori interzicerea ei, însă constructorii au ignorat demersurile. AGERPRE