Russian opposition leader Alexei Navalny, who is charged with participation in an unauthorised protest rally, addresses journalists after a court hearing in Moscow, Russia July 1, 2019. REUTERS/Tatyana Makeyeva

Opozantul Alexei Navalnîi, CONDAMNAT la 10 zile de închisoare, pentru participarea la o manifestaţie neautorizată

O instanţă din Moscova l-a condamnat luni pe opozantul Alexei Navalnîi la 10 zile de închisoare, pentru participarea la o manifestaţie neautorizată, transmite Reuters.

Navalnîi, cunoscut drept critic al Kremlinului, a fost unul din cei peste 500 de protestatari reţinuţi luna trecută la o manifestaţie, la Moscova, unde cereau pedepsirea poliţiştilor acuzaţi că i-au înscenat jurnalistului Ivan Golunov infracţiuni legate de droguri.

Golunov a fost reţinut de poliţişti pe stradă, pe 7 iunie. Anchetatorii au susţinut că s-au găsit droguri atât asupra sa, cât şi ulterior, la o percheziţie domiciliară. În urma protestelor presei şi opoziţiei, jurnalistul a fost în cele din urmă eliberat, iar acuzaţiile împotriva sa au fost retrase.

Navalnîi a mai fost arestat de mai multe ori pentru presupuse încălcări ale legii; o condamnare suferită cu una din ocaziile respective l-a împiedicat să candideze la preşedinţia Rusiei în 2018, împotriva lui Vladimir Putin. AGERPRES