Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că doreşte să aibă o discuţie cu actorii legată de nemulţumirile pe care le au

P

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat luni că doreşte să aibă o discuţie cu actorii legată de nemulţumirile care au determinat ieşirea acestora în stradă, urmând ca la întâlnire să fie chemat şi ministrul Culturii, Daniel Breaz.

„Mâine o să fixez o oră în care să discut, să vedem care sunt nemulţumirile. Vreau să chem şi ministrul Culturii, astfel încât să luăm o decizie cât mai bună”, a declarat Viorica Dăncilă, la Parlament, la finalul unei şedinţe a coaliţiei de guvernare.

Câteva sute de actori şi persoane care lucrează în domeniul artistic au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei, nemulţumiţi de tăierile bugetare ce afectează domeniul cultural.

„E un protest împotriva unor tăieri bugetare care afectează foarte mult întregul domeniu cultural. (…) Practic, e imposibilitatea continuării decente a unor activităţi de bază în teatrele de stat şi în primul rând punerea într-o condiţie de precariat extremă a unor oameni care sunt indispensabili – tehnicieni, cabiniere, recuziteri – şi afectarea tuturor colaboratorilor, care nu sunt plătiţi de luni de zile”, a declarat dramaturgul Mihaela Mihailov.

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat, duminică, alături de artiştii care protestau din cauza „tăierii drastice a bugetelor instituţiilor de cultură”, afirmând că acest domeniu a fost pus „la coadă”. AGERPRES