Codrin Ştefănescu, despre demiterea lui Şerban Nicolae: Ce au înţeles colegii mei din CEx după decizia CCR? Nimic

Fostul secretar general al PSD Codrin Ştefănescu a afirmat că social-democraţii din CEx nu au înţeles nimic după decizia CCR prin care a admis conflictul între Parlament şi ÎCCJ. El a precizat că aceştia „l-au decapitat” pe Şerban Nicolae deoarece ar fi „prea obraznic”.1

„Ce au inteles azi (miercuri – n.r.) colegii mei din Cex-ul PSD dupa decizia CCR ? Nimic. L-au “decapitat” pe Serban Nicolae. Cica e prea obraznic…”, a scris Codrin Ştefănescu, miercuri, pe Facebook.

Reacţia vine după ce Comitetul Executiv a decis ca Şerban Nicolae să nu mai fie liderul grupului PSD la Senat, în locul acestuia fiind propus viceliderul grupului, senatorul de Mehedinţi Liviu Lucian Mazilu, au spus surse din partid, pentru MEDIAFAX.

Şerban Nicolae a fost şi contracadidat al premierul Viorica Dăncilă la şefia PSD.Totodată, acesta a anunţat că senatorii social-democraţi nu îi sprijină candidatura lui Mugur Isărescu ca guvernator BNR, deşi premierul anunţase anterior că PSD-ALDE au decis, în coaliţie, să îl susţinută pe Isărescu.

CCR a admis, miercuri, sesizarea privind conflictul dintre Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) pe tema constituirii completurilor specializate în cazurile de corupţie, obiecţie făcută de Florin Iordache.

Curtea Constituţională precizează, în urma admiterii conflictului Parlament-ÎCCJ, că vor fi rejudecate dosarele de la Înalta Curte, soluţionate în prima instanţă înaintea deciziei ÎCCJ din 23 ianuarie 2019, în măsura în care nu au devenit definitive.MEDIAFAX