VAX ALBINA: PÂLNIA, VENTILATORUL ȘI, MAI NOU, FOENUL

Ursula von der Leyen, ministrul Apărării al Germaniei, este noul Președinte al Comisiei Europene, la propunerea Franței.  Este prima limpezire a disputelor politice dâmbovițene, preluată și gestionată de europenii celor 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Fără ca să-și dea seama vechea formula a conducerii UE s-a molipsit de virușii spațiului mioritic, cei care pot fi considerați vinovați pentru mult discutatele derapaje mai mult sau mai puțin reale, cu efecte care totuși într-un final au reușit să igienizeze excesele gestionate de ”statul paralel” pe teritoriul Justiției române. Ar trebui să fim de acord cu observația plastică, dar reală, prin care Justiția în România pozează ca o neprihănită, sfioasă și abuzată, chiar dacă, în fond, nu este decât ”o depravată, imorală și greu de înțeles”?

Despre spălatul rufelor politice ale României la Bruxelles s-a scris și, spre surprinderea tuturor, s-a ajuns la o concluzie cvasiunanimă a răului, pe care am ajuns noi înșine să-l facem țării noastre, doar pentru a ne arăta cât de deștepți și de europenei am ajuns noi să fim, mai ceva decât nemții, francezii sau italienii, căci pe englezi încercăm să nu-i mai amintim, respectându-le Brexit-ul.

Limpezirea social-democraţiei carpatice a scos la iveală și victimele exceselor de duritate, violenţă, intransigență ale olandezului Frans Timmermans față de țările din estul Europei. Paradoxal după ce prim-vicepreședintele Comisiei Europene a lovit în România, de fapt în social-democraţii români ca în hoții de cai, doamna Viorica Dăncilă îi dă un semn de maturitate politică, de înțelepciune pragmatică, declarând că PSD va vota pe Frans Timmermans pentru funcția de președinte al Comisiei Europene. Chiar dacă votul în sine a fost spulberat de țările de la Vișegrad (tot pentru comportamentul incalificabil al liderului PS din Europa), România a dat dovadă de gândire pe termen lung, fără ca această strategie să fie o garanție certă a mutărilor pe tabla politică de șah, care ar putea să avantajeze România, chiar și numai prin respectarea regulilor jocului. 

Avem nevoie de cineva care să ni se alăture, care să aibă încredere în noi, să ne ofere acea șansă firească a bunei vecinătăți, a jocului în echipă, a respectului în cuvintele noastre, în ideile noastre, în proiectele noastre, așa cum, la rândul nostru, am avut încredere în tot ceea

ce ni s-a promis, până la devalizare și furt din țară, ziua în amiaza mare, căci așa spune legea, acele legi pe care recomandările UE ni le-au modificat în momentul în care am decis să intrăm în UE.

Este timpul ca Uniunea Europeană să ne ia în seamă, să ne asculte cu atenția cuvenită, astfel încât, cele spuse de noi vor conta în construcțiile viitoare ale Europei. Cred că nu ar mai trebui să ne ascundem după umbra noastră, este timpul să ieșim în față, acolo unde spotul de lumină ne poate pune în valoare fizionomia, gândul și, nu în ultimul rând, proiectele care să ne susțină ideile mai mult decât orice altă posibilă alianță.

Pentru că nu ne putem juca în neștire cu adevăratele probleme ale Europei, este timpul să ne revenim și să revenim în realitatea noastră mioritică, spațiul în care ne este permis orice, ne este dat voie să fim și ceea ce nu vom putea fi niciodată, nici măcar în cele mai trăsnite realități virtuale.

Coboră astfel în hrubele insalubre ale dialogului dintre politicienii noștri, surprinzând un atac și contraatacul gen temă pentru acasă. Protagoniștii: liberalul Rareș Bogdan și social-democratul Nicolae Bădălău. Primul fiind nou europarlamentar, din rândul PPE, iar al doilea fiind ministrul economiei din Guvernul Dăncilă.

”Iritarea ministrului Economiei pornește de la faptul că Rareş Bogdan ar fi afirmat că fiica şi ginerele lui Bădălău fac parte din Consiliul de Administraţie al companiei Tarom.

„Înțeleg că starleta liberalilor, cel mai dandy erou al micului ecran care s-a apucat recent de politică, speranța PNL de Premier, Președinte, Rege, Împărat, conducător planetar, dar nici măcar președinte de organizație la București, s-a umflat tărâța și a decis să mă atace. Pentru că este un bărbat adevărat cu gleznele la vedere, nu m-a atacat direct, ci mi-a atacat familia cu minciuni. Vorbind despre Tarom, “Asortatului” i s-a spus pata pe fiica mea și pe soțul ei.”

Bădălău transmite că nici fiica sa, nici ginerele nu sunt membri în CA al Tarom. Fiica sa lucrează la Compania de Aeroporturi București.

„Altfel, un mesaj pentru Ferchezuit și pentru toți cei care au „curajul” să mă atace pe mine prin copii: Nu am nicio rezervă să vă dau în judecată pentru calomnie”, a postat Bădălău pe facebook.

Ce spuneți, s-a schimbat ceva în țară, în gândirea politicienilor, acum când s-a schimbat garda UE? Vax albina! – ar spune din nou Urmuz, fără a ține cont de modul în care s-ar fi comportat Pâlnia și Stamate, Ventilatorul și mai nou Foenul!

ADI CRISTI