Vladimir Putin, vizită oficială de o zi la Roma şi Vatican

Preşedintele rus Vladimir Putin efectuează joi, după o pauză de patru ani, o vizită oficială de o zi în Italia, unde se va întâlni cu preşedintele şi premierul italian, având programată şi o întrevedere cu Papa Francisc, relatează agenţia Tass.

Potrivit consilierului prezidenţial Yuri Ushalov, liderul de la Kremmlin îşi va începe ziua cu o viztă la Vatican. Acesta a declarat că la întrevederea cu Papa Francisc cei doi vor discuta despre subiecte de interes global.

<

”Este foarte important de precizat că părţile vor aborda de la poziţii apropiate sau practic identice pe teme importante precum combaterea terorismului şi extremismului religios, prevenirea dezastrelor naturale sau provocate de activităţile umane, protejarae creştimnilor din zonele de conflict, sprijinirea valorilor umane comune, dezvoltarea interreligioasă, dialogul între civilizaţii”, a declarat Ushalov.

Acesta a precizat că programul va continua cu un prânz de lucru alături de preşedintele italian Sergio Mattarella şi discuţii cu premierul Giuseppe Conte, urmate de o conferinţă de presă.

Delegaţia rusă include miniştrii şi reprezentanţi ai mediului de afaceri, respectiv ministrul de Externe, Serghei Lavrov, ministrul Culturii, Vladimir Medinski, ministrul Sănătăţii, Veronika Skvortzova, Ministrul Industriilor şi Comerţului, Denis Manturov, ninistrull Energiei, Alexander Novak, şi reprezentanţii mai multor companii ruseşti.

Putin a afirmat într-un interviu acordat publicaţiei Corriere della Sierra că ”avem o relaţie specială cu Italia, veificată în timp” şi a salutat poziţia guvernnului italian care a susţinut că sancţiunile impuse de UE Rusiei ar trebui eliminate.