Prim-ministrul a cerut CNSM să ia toate măsurile pentru a opri privatizarea sanatoriului de la Sergheevka

Prim-ministrul Maia Sandu a solicitat, în ședința de joi, 18 iulie a guvernului, Confederației Naționale a Sindicatelor să  ia toate măsurile ca să oprească abuzurile în cazul privatizării sanatoriului de la Sergheevka și celui de la Truskaveț, informează MOLDPRES.

„Există suspiciuni că se încercă devalizarea proprietăților  acestei Confederații. Există informații precum că un grup criminal organizat încearcă să privatizeze în mod ilegal sanatoriul Truskaveț din Ucraina și desfășoară o amplă operațiune de preluare a sanatoriului din Sergheevka”, a menționat premierul.

Maia Sandu a declarat în conferința  de presă de după ședința cabinetului de miniștri că deocamdată nu are multe detalii, dar știe că „o ilegalitate se întâmplă”. „Nu este proprietatea guvernului și nu putem prin decizie să intervenim pentru a stopa această ilegalitate”, de aceea „am făcut apel la acei care fac parte din managementul Confederației să se reunească și să analizeze ce se întâmplă și să ia decizii pentru a opri această ilegalitate”. Potrivit prim-ministrului, și procuratura ar trebui să se autosesizeze.

Premierul Maia Sandu a mai adăugat că vor fi solicitate și autoritățile de la Kiev pe acest caz.

Fosta conducere a Agenției Proprietății Publice a plasat, pe 14 iunie curent, un anunț privind vânzarea Taberei de însănătoșire pentru copii din Sergheevka, Ucraina, la prețul de 1,76 milioane de lei, bazei turistice „Moldova”, la preț de 5,52 milioane de lei, bazei de odihnă „Ceaika”, la preț de 2,75 milioane lei, prețuri considerate de experți subevaluate.