Oamenii legii au descins la Poșta Moldovei și Serviciul Vamal

Oamenii legi au descins în dimineața zilei de vineri, 19 iulie, la sediile ÎS „Poșta Moldovei” și Serviciului Vamal, în cadrul unei cauze penale inițiate pe faptul schemelor de contrabandă cu diferite produse și mărfuri, inclusiv anabolizante, chihlimbar, produse de tutungerie și alcool etilic, transmite MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Generale, descinderile au loc cu scopul ridicării unor acte confirmative și documente de însoțire a coletelor și mărfurilor (anabolizante și chihlibar), „expediate prin scheme de contrabandă peste hotarele țării”. Totodată, oamenii legii sunt interesați de suporturi tehnice pe care sunt stocate informații electronice și de documente de producere la Centrul de Prelucrare și Transportare a Poștei.

Dosarul penal a fost inițiat de procurori pe 27 iunie 2019, în baza declarațiilor făcute de fostul șef al Companiei de Stat „MoldATSA” în cadrul unei emisiuni televizate.

Grupul de urmărire penală este format din procurori de la Procuratura Generală, Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale, Procuratura capitalei, ofițeri de urmărire penală din cadrul MAI și ofițeri de investigație ai Serviciului de Informații și Securitate.