Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, declară că nu şi-a dorit să ocupe această funcţie, ştiind că în minister „lucrurile sunt complicate”

Noul ministru al Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a declarat joi că nu şi-a dorit să ocupe această funcţie, ştiind că în minister „lucrurile sunt complicate”, dar că din moment ce a preluat portofoliul, doreşte să se apuce serios de treabă.

„Vă spun cu toată răspunderea că nu am vrut să ocup această funcţie, după cum bine ştiţi. Dar dacă tot a fost să fie, atunci ne apucăm de treabă serioasă. (…) Dacă nu mă impun, înseamnă că nu am ce să caut în fruntea acestui minister. Ştiţi că am acceptat cu greu lucrul acesta. Ştiam din activitatea mea parlamentară că nu e de joacă aici, ştiam că lucrurile sunt complicate, ştiam toate lucrurile acestea. Să nu credeţi că sunt copil fără minte, care mi-am asumat o răspundere atât de mare fără să ştiu despre ce e vorba. Dar cunoşteam în mare lucrurile. Eu vă garantez că o să fac în aşa fel încât să le cunosc în amănunt şi o să fac în aşa fel încât să rezolv cât mai multe probleme. Să nu cumva să se aştepte de la mine lumea acum că a venit Mesia şi rezolvă toate problemele. Nu. Vedeţi că am un fel de sinceritate, pe care vreau să o instalăm, ca şi opinia publică să fie informată”, a arătat el într-o declaraţie de presă susţinută la sediul ministerului.

Moga a precizat că după şedinţa de guvern de miercuri a avut o întâlnire cu şefii de arme şi că în cadrul acesteia a subliniat că pentru el cunoaşterea adevărului este foarte importantă, deoarece numai în acest fel pot fi luate măsuri în cunoştinţă de cauză. El le-a mai transmis că nu îşi doreşte să vină în fiecare dimineaţă la el toţi comandanţii de arme.

„Le-am comunicat că o să mă duc eu la toate structurile MAI şi o să analizez cu celeritate toate problemele pe care le au. (…) Am stabilit ieri cu comandanţii de arme şi le-am spus aşa: ‘Avansează cine performează’. Din câte am văzut, avem profesionişti. Ei trebuie puşi în valoare. Poate nu au resursele necesare, poate nu au fost mobilizaţi suficient. Deocamdată, eu plec cu dreptul. Dar vă spun cu sinceritate: cine minte, cine nu îşi face datoria, nu este prieten cu mine şi nu va fi colaborator”, a spus el.

Moga a mai declarat că intenţionează să viziteze toate cele 22 de structuri ale MAI, fără să anunţe în prealabil acest lucru. A menţionat că ministerul are peste 135.000 de angajaţi şi că îi va respecta pe toţi, „de la femeia de serviciu până la cel mai înalt general”, atât timp „cât nu mint, cât spun adevărul şi îşi fac treaba”.

El a menţionat că nu s-a întâlnit cu predecesoarea sa, Carmen Dan, deoarece aceasta are o problemă de sănătate. A adăugat că ar fi dorit, miercuri, să îi dea un buchet de flori şi că îi mulţumeşte „foarte mult” pentru activitatea pe care a depus-o la minister.

„Vreau să vă spun că pentru o doamnă senator, ministerul acesta nu a fost o jucărie. Îi mulţumesc. Toate lucrurile bune le vom continua, dar deocamdată nu am făcut un inventar. Când o să fac un inventar, o să fiţi primii pe care o să îi anunţ”, a mai spus el. AGERPRES