Tomac afirmă că tragedia de la Caracal demonstrează cât de mult poate costa „o societate incompetentă”

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă că tragedia de la Caracal demonstrează cât de mult poate costa „o societate incompetentă”, precizând că toate instituţiile „sunt pline de oameni incompetenţi”.

„În aceste zile, o ţară întreagă este revoltată pentru că situaţia la care asistăm ne demonstrează cât de mult poate costa o societate incompetentă. Nu fac parte din categoria celor care caută vinovaţi de dragul dezbaterii. Jurnaliştii şi comentatorii sunt liberi să o facă, dar politicienii trebuie să caute soluţii şi să le aplice pentru ca oamenii să recapete încrederea în instituţii. Cunosc bine statul român, din nefericire toate instituţiile sunt pline de oameni incompetenţi. De la sănătate la poliţie, de la administraţie la finanţe, întâlneşti oameni slab pregătiţi, care îşi construiesc evoluţia profesională pe linia descurcatului în viaţă, şi nu prin performanţă validată în timp”, a scris Tomac, luni, pe Facebook.


În contextul sărbătoririi Zilei Imnului Naţional, liderul PMP a îndemnat la preţuirea simbolurilor, dar şi la luptă „pentru a scoate ţara din ghearele unor mediocrităţi ahtiate doar după gloria trecătoare”, subliniind că îndemnul „Deşteaptă-te române” este de mare actualitate. AGERPRES