ÎNCĂRCĂTOARELE DE TELEFON LĂSATE ÎN PRIZĂ POT FI PERICULOASE

Încărcătoarele de telefon lăsate în priză în timpul nopții pot fi periculoase. O tânără de 19 ani, din Statele Unite, a ajuns la spital cu o arsură în jurul gâtului, după ce a adormit cu încărcătorul de telefon în priză. Telefonul său nu era conectat, iar capătul firului ajungea în pat, scrie BFMTV.

În timpul nopții, firul a atins colierul de metal pe care îl avea fata la gât, care a ars-o.

Tânăra s-a trezit de durere și a văzut urma lăsată. Speriată, ea și-a smuls colierul de la gât și s-a prezentat la unitatea de primiri urgențe a C.S. Mott Children’s Hospital, din Michigan.

Medicii i-au făcut o angiografie și o electrocardiogramă, pentru a se asigura că nici sistemul sanguin, nici inima nu sunt afectate.

“Severitatea unei arsuri poate să nu fie vizibilă la un examen clinic. De aceea a fost necesară o evaluare aprofundată a vaselor sanguine adiacente și a țesuturilor moi”, a explicat echipa de medici care a tratat-o, în raportul său.

Potrivit specialiștilor, citați de revista medicală Annals of Emergency Medicine, astfel de accidente sunt din ce în ce mai dese. Iar rezultatul poate să nu se limiteze la o arsură, ci și la electrizarea corpului – a nu se confunda cu electrocutarea, care se soldează cu deces, potrivit autorilor, Electrizarea reprezintă procesul prin care curentul electric trece prin corp, provocând diferite leziuni, de la contracții musculare grave la stop respirator.

„Toate aparatele care folosesc un încărcător de tip USB pot provoca acest tip de accident”, precizează medicii.

“Trebuie să le transmitem oamenilor să nu doarmă cu telefonul pus la încărcat în pas și nici să nu își lase încărcătorul în priză”, au adăugat ei.