Preşedintele american Donald Trump a anunţat că Joseph Maguire va fi numit director interimar al National Intelligence

Preşedintele american Donald Trump a anunţat joi că Joseph Maguire, actualul director al Centrului naţional pentru combaterea terorismului, va fi numit director interimar al National Intelligence, relatează dpa.

Joseph Maguire îl va înlocui pe Dan Coats începând cu 15 august, a anunţat Trump pe Twitter.

„Amiralul Maguire are o carieră lungă şi distinsă în armată, retrăgându-se din Forţele navale în 2010. Nu am nicio îndoială că va face o treabă foarte bună!”, a postat Trump pe reţeaua de socializare.

Trump a precizat, de asemenea că directorul adjunct al National Intelligence, Sue Gordon, a anunţat că se va retrage din funcţie pe 15 august.

Anunţul intervine la câteva zile după ce preşedintele a retras precedenta sa numire, congresmanul texan John Ratcliffe, după numeroase articole din media care îi puneau la îndoială calificările.

Relatări de presă, inclusiv în Washington Post, au arătat că Ratcliffe a exagerat în privinţa realizărilor lui ca procuror pentru a-şi îmbogăţi CV-ul.

Postul de şef al sistemului naţional de informaţii a fost creat după atacurile teroriste de la 11 septembrie 2001, pentru a contribui la o mai bună coordonare a schimbului de informaţii între diverse agenţii.

Dan Coats a vorbit de mai multe ori despre ingerinţa rusă în alegerile americane din 2016, în comentarii care au fost percepute că ar fi în contradicţie cu poziţia preşedintelui, notează dpa.AGERPRES