100 de copii din țară vor beneficia de bilete de odihnă gratuite

Social 100 de copii din țară vor beneficia de bilete gratuite pentru a se odihni în Tabăra „Luceafărul” din orașul Vadul lui Vodă. Acestea sunt oferite de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, transmite MOLDPRES.

Beneficiarii sunt 20 de copii de la Școala-internat din Ceadâr–Lunga și 80 de copii care au obținut premii la diverse competiții și concursuri internaționale și care frecventează Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”.

Potrivit unei hotărâri aprobate anterior de guvern, statul oferă gratuit 25% din totalul biletelor repartizate în taberele de odihnă mai multor categorii de copii și adolescenți, printre care copii rămași fără ocrotire părintească, din familii defavorizate și familii cu trei și mai mulți copii, precum și elevi ce au obținut performanțe la studii sau sunt învingători la olimpiadele școlare și extrașcolare.

În perioada estivală 2019, peste 50 mii de copii și adolescenți se vor odihni în cele circa 120 de tabere de odihnă care activează în țară.