Strugurele este unicul fruct care poate fi mîcat singur, neîsoţit de alte alimente, zile de-a rîndul, fără a determina carenţe. Cura de struguri este ideală pentru a ne menţine în formă şi a facilita vindecarea de bolile moderne, legate de excesul de aciditate. Strugurii conţin o gamă variată de minerale ( sulf, calciu, fosfor, fier, clor, zinc, sodiu, cupru, potasiu, mangan, magneziu, iod) şi de vitamine (A, B1, B2, B3, B6, C). sînt energetici, remineralizanţi, depurativi şi regeneranţi, dar şi dezacidifianţi şi antioxidanţi. Conţinutul substanţial de potasiu contribuie la scăderea nivelului de colsterol şi a tensiunii arteriale, combate depresia şi confuzia mentală. Strugurii: avantaje pentru sănătate Antioxidanţi remarcabili. Resveratrolul, prezent în cantitate apreciabilă numai în strugurii negri, inhibă proliferarea celulelor canceroase, favorizează colesterolul bun, împiedică agregarea plachetară, este antidiabetic, stimulent, neuroprotector (combate boala Alzheimer) Nici mai mult, nici mai puţin! Pentru a profita de conţinutul de resveratrol, trebuie mestecată coaja boabelor. Quercetina este benefică pentru reglarea nivelului de colesterol, şi deci pentru sănătatea inmii şi a arterelor. Strugurii conţin, de asemenea, antocianine, concentrate în coaja strugurilor negri, şi acid pelagic, util în prevenirea cancerelor. Sîmburii de struguri conţin oligo- proantocianidine (bioflavonoide antioxidante) de 20 de ori mai puternice decît vitamina C. Stafidele. sînt bogate în potasiu, fibre, pectină şi conţin foarte mulţi antioxidanţi. În general, datorită proprietăţilor diuretice şi detoxifiante, strugurii sînt frecvent utilizaţi în tratarea reumatismelor, a artritrei, a durerilor cu cauze urinare, a retenţiei de apă, a hepatitei şi a icterului. Medicina tradiţională chineză. Recomandă cura cu strugurii pentru că purifică sîngele, glandele, toate organele şi pentru capacitatea sa de a stimula energia vitală. Strugurii: cum îi alegem şi cum îi consumăm Strugurii trebuie să fie tari şi bine copţi, fiindcă după ce sînt culeşti nu se mai coc. Pentru o cură, aprovizionaţi-vă cu struguri bio, pe care îi veţi păstra la frigider. Pot fi mîncaţi ca atare, între mese, mestecînd bine coaja pentru a beneficia de toţi nurienţii lor. Stafidele sînt bune oricînd şi sînt ideale pentru a furniza rapid carburant (zaharuri) organismului. Cura cu struguri. Este foarte eficientă pentru dezacidifierea şi revitalizarea organismului, fiind o soluţie mai uşoară decît postul. Presupune să nu mîncaţi decît struguri bio, bine copţi, o anumită perioadă la sfîrşitul lui august şi în septembrie. Dacă o cură de o zi este deja benefică, una de o săptămînă oferă rezultate mai substanţiale. Deseori sînt recomandate două, trei, patru sau chiar cinci săptămîni de cură. Sucul de struguri. În mod similiar, poate înlocui alimentaţia obişnuită timp de mai multe săptămîni. În plus, este o sursă excelentă de magneziu. Strugurii pot fi păstraţi la temperatura camerei sau în frigider timp de cîteva săptămîni. (sursa: www.noi.md)
Related Articles
2015 lampioane, lansate simbolic, de „Ora Pământului”, din Piața Tricolorului din Târgoviște
29 martie 2015 13:22
Orban: Cadrele didactice trebuie să se adapteze astfel încât să poată să predea şi pentru copiii din clasă şi pentru cei care urmăresc lecţiile online
2 septembrie 2020 11:44
Iohannis: Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă urmează să fie supus aprobării Executivului
17 martie 2021 18:57
Vlad Ţepeş, personajul istoric preferat de români pentru o ipotetică funcţie de preşedinte
9 februarie 2016 18:53
Check Also
Close
-
Un caz de demență din trei ar putea fi evitat, potrivit unui studiu20 iulie 2017 18:04