Dancila: Tematicile europene şi cooperarea cu PE, Comisia şi Consiliul UE rămân prioritare pe agenda guvernamentală

Tematicile europene şi cooperarea cu PE, Comisia şi Consiliul Uniunii Europene rămân prioritare pe agenda guvernamentală, cu accent pe aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi finalizarea, cât mai curând, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare, a declarat prim-ministrul Viorica Dăncilă, luni, la întâlnirea cu ambasadorii şi consulii români acreditaţi în străinătate.

“În perioada următoare, tematicile europene şi cooperarea cu Parlamentul European, Comisia şi Consiliul Uniunii Europene rămân prioritare pe agenda guvernamentală, cu accent pe aderarea ţării noastre la Spaţiul Schengen şi finalizarea, cât mai curând, a Mecanismului de Cooperare şi Verificare. Din punctul nostru de vedere, eforturile comune la nivel european ar trebui să se mobilizeze pe următoarele patru aspecte principale: promovarea unei creşteri economice incluzive şi sustenabile care să contribuie la asigurarea unei convergenţe reale în cadrul UE; aprofundarea Pieţei Unice; garantarea siguranţei cetăţenilor europeni; definirea unei acţiuni externe eficiente”, a precizat Viorica Dăncilă, la Palatul Victoria, în discursul susţinut la întâlnirea cu şefii de misiuni ale României, care sunt prezenţi în aceste zile la Bucureşti, la Reuniunea anuală a diplomaţiei române.

Premierul a adăugat că reprezintă, totodată, “teme esenţiale” politicile privind egalitatea de gen, respectiv combaterea intoleranţei şi antisemitismului.

“Doresc să reamintesc înfiinţarea, în acest an, a Comitetului interministerial pentru combaterea antisemitismului, xenofobiei, radicalizării şi discursului de ură şi să vă încurajez să contribuiţi cu idei şi exemple de bune practici la elaborarea unei viitoare strategii naţionale în domeniu”, a mai spus Viorica Dăncilă. AGERPRES