PAS și PPDA vor avea candidați comuni la alegerile locale și cele parlamentare noi din 20 octombrie

Politic Partidul „Platforma Demnitate și Adevăr” (PPDA) va participa la alegerile locale generale și alegerile parlamentare parțiale din 20 octombrie 2019 în Bloc electoral cu Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS). Decizia a fost luată la ședința extraordinară a Consiliului politic național al PPDA, care s-a desfășurat duminică, 25 august, la Chișinău, transmite MOLDPRES.

După ședință, liderul PPDA, Andrei Năstase a anunțat că în cel mai scurt timp va fi finalizat procesul de identificare a candidaților comuni pentru alegerile locale generale și alegerile parlamentare parțiale, programate să se desfășoare la data de 20 octombrie 2019. Totodată, documentele necesare pentru înregistrarea Blocului Electoral ACUM vor fi înaintate în curând instituțiilor cu atribuții în organizarea alegerilor din această toamnă.  

La 25 martie 2019, PPDA și PAS au semnat un acord postelectoral al Blocului Politic „ACUM, Platforma DA și PAS”, prin care formațiunile și-au asumat, în particular, angajamentul de participare în alegeri locale generale din 2019 în cadrul Blocului electoral „ACUM Platforma DA și PAS”. 

La 20 octombrie 2019 vor fi organizate alegeri locale generale. În cadrul acestora, urmează a fi aleși 898 de primari și 11580 de consilieri locali. În aceeași zi, în patru circumscripții vor fi organizate alegeri parlamentare noi.