Proba la Limba şi literatură română din cadrul Evaluării Naţionale în anul şcolar 2019 – 2020 va fi susţinută pe 15 iunie

Proba la Limba şi literatură română din cadrul Evaluării Naţionale în anul şcolar 2019 – 2020 va fi susţinută pe 15 iunie, potrivit unui ordin al ministrului interimar al Educaţiei, publicat în Monitorul Oficial.

Pe 17 iunie este programată proba scrisă la Matematică, iar pe 18 iunie – proba la Limba şi literatura maternă pentru elevii din partea minorităţilor naţionale.

Înscrierea la Evaluarea Naţională se va face între 2 şi 5 iunie.

Elevii claselor a VIII-a vor finaliza cursurile anului şcolar 2019 – 2020 pe 5 iunie.

Afişarea rezultatelor la Evaluarea Naţională, înainte de contestaţii, se va face pe 22 iunie, până la ora 12,00, şi tot în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţiile, între orele 14,00 şi 20,00.

Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi făcute publice pe 27 iunie.

„La solicitarea comisiilor judeţene/Comisiei Municipiului Bucureşti de organizare a Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a sau din proprie iniţiativă, Comisia Naţională de Organizare a Evaluării Naţionale poate aproba în situaţii excepţionale prelungirea perioadelor de evaluare a lucrărilor scrise ori de afişare a rezultatelor, precum şi reducerea perioadei de afişare a rezultatelor”, se arată în ordinul ministrului Educaţiei. AGERPRES