Fostul premier Vlad Filat a fost audiat de comisia care anchetează furtul miliardului

13:24 | 30.08.2019Categorie: Politic

Fostul premier Vlad Filat a fost audiat vineri, 30 august, de Comisia de anchetă privind elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Anunţul a fost făcut de către președintele comisiei, Alexandru Slusari, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, fostul premier nu a declarat nimic ce ar putea schimba mersul anchetei şi a spus că nu ştia că beneficiarul emisiunii suplimentare va deveni Ilan Şor.

Slusari a specificat că membrii comisiei vor veni cu un raport în legislativ la începutul sesiunii de toamnă şi a adăugat că va insista ca toate documentele care au fost examinate de comisie să fie făcute publice.

Săptămâna trecută, Slusari a declarat că până în prezent în comisie au fost audiate 23 de persoane, iar sumele furate din cele trei bănci depăşesc un miliard de dolari SUA.  Acesta a reiterat că a cerut organelor de drept pornirea urmăririi penale pe numele lui Iurie Leancă, Dorin Drăguțan, Andrian Candu și Anatol Arapu.

Vlad Filat a fost reţinut în octombrie 2015 după ce Procurorul General de atunci, Corneliu Gurin, a cerut ridicarea imunității parlamentare a acestuia. Fostul premier a fost acuzat că ar fi implicat în frauda bancară. În vara anului 2016, Filat a fost condamnat la nouă ani de închisoare cu executare