Călin Popescu-Tăriceanu: Grupul mixt ”Democraţia” va fi înfiinţat numai dacă ALDE va rămâne fără numărul minim necesar de membri

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat miercuri că grupul mixt ”Democraţia” va fi înfiinţat numai dacă grupul acestei formaţiuni va rămâne fără numărul minim necesar de membri pentru a se forma, adică şapte.

Întrebat, la Senat, când se va înfiinţa grupul mixt despre care a vorbit la începutul săptămânii, Tăriceanu a spus : „O să îl formăm în cazul în care nu mai avem numărul necesar de senatori, adică minimum şapte, dar încă nu este cazul”.

Tăriceanu şi-a exprimat speranţa că Teodor Meleşcanu se va răzgândi şi va renunţa să mai candideze la preşedinţia Senatului, susţinut de PSD.

„Părerea mea este că are suficientă experienţă să îşi de a seama că nu a fost o mişcare inspirată şi că cel mai bine pentru domnia sa, pentru prestigiul lui, ar fi cazul să renunţe, dar nu sunt pe post de consilier, fiecare merge pe… ştiţi vorba aceea românească – capul face, capul trage”, a menţionat Tăriceanu.

Călin Popescu-Tăriceanu a anunţat luni că grupul parlamentar al ALDE din Camera superioară va deveni grup mixt şi va purta denumirea „Democraţia”.

„Ca urmare a anunţului făcut de colegii senatori Adrian Ţuţuianu, Marin Nicolae şi Ilea Vasile (care s-au afiliat ALDE – n.r.) vă aduc la cunoştinţă că grupul are un număr de 14 senatori. Aşa cum am discutat la şedinţa de Birou permanent, va trebui ca după alegerea preşedintelui să reconfigurăm Biroul permanent al Senatului, întrucât nu s-a ţinut cont de aceste calcule şi de aceste ponderi care trebuie avute în vedere, confirm Regulamentului. Totodată, doresc să vă aduc la cunoştinţă că împreună cu colegii, în baza Regulamentului, am decis să reconfigurăm grupul ca grup parlamentar mixt, cu denumirea ‘Democraţia'”, a spus Tăriceanu, în plenul Senatului.

Preşedintele interimar al Senatului, Şerban Valeca, i-a spus că pentru acest lucru trebuie să depună o solicitare scrisă la Biroul permanent. AGERPRES