Ministrul Muncii si Justitiei Sociale, Marius Budai, participa la deschiderea bursei "Pot ce poti si tu. Angajeaza-ma!" organizata de Agentia Municipala pentru Ocuparea Fortei de Munca Bucuresti in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 si Asociatia Alternativa 2003 marcand astfel "Ziua Internationala a persoanelor cu dizabilitati", luni, 3 decembrie 2018. MEDIAFAX FOTO/ALEXANDRA PANDREA

Ministrul Muncii: Proiectul PNL prin care săptămâna de lucru va avea şase zile, ”o gogomănie”

Ministrul Muncii Marius Budăi a catalogat drept „o gogomănie” proiectului liberalilor, prin care săptămâna de lucru va avea şase zile, precizând că este „o măsură absurdă şi nedospită” care dă România înapoi cu 30 de ani.650 afişări

„Dacă ieri tăiam vouchere de vacanţă şi salarii, astăzi, ultima gogomănie a peneliştilor este proiectul care vrea să reintroducă săptămâna de lucru de 6 zile, pe care cei mai maturi o ţinem minte (şi nu cu plăcere), de pe vremea cealaltă. Această măsură absurdă şi nedospită nu numai că ne dă înapoi cu 30 de ani dar ne şi decuplează de Europa, de civilizaţie şi de politicile moderne care urmăresc creşterea eficienţei şi productivităţii muncii. În timp ce în Europa se reduce timpul de lucru la sub 40 de ore pe săptămână, peneliştii vor să spargă norma la hectar chemând oamenii la muncă sâmbătă.

Halal partid <<pro-european>>! Ce este şi mai trist este că deputaţii care au iniţiat acest proiect de lege încearcă să-l legitimeze în spaţiul public prin tot felul de şiretlicuri şi mistificări. Noroc că minciuna are picioare scurte!”, a scris Marius Budăi, joi pe Facebook.

Social-democratul a adăugat că opoziţia trebuie să înceteze să mai intoxice spaţiul public cu „gogoşi necoapte”.

„Gogomăniile servite pe bandă rulantă nu au niciun gust dacă nu sunt condimentate cu minciuni. Asta pare a fi reţeta aplicată de <<maeştrii bucătari>> ai Opoziţiei. Stau şi mă întreb, cine mai poate număra toate amatorismele toxice şi gogoşile servite de aceşti politicieni de ocazie, care pretind că acţionează în slujba românilor? Românii trebuie să ştie că guvernul PSD, care a condus cu succes şi pricepere timp de 6 luni Consiliul Uniunii Europene, va veni mereu către oameni cu soluţii armonizate cu cele mai bune practici ale partenerilor noştri, dar gândite şi implementate pentru beneficiul fiecărui cetăţean!

Îi somez pe colegii din opoziţie să înceteze să mai intoxice spaţiul public cu gogoşi necoapte şi aberaţii toxice. Îi încurajez să depăşească zodia amatorismului politic în care se afundă pe zi ce trece. Altfel, tare mi-e teamă că românii or să le servească la urne o porţie dublă de indigestie”, a adăugat Budai.

Deputatul PNL Dan Vîlceanu a precizat că proiectul de lege al liberalilor nu propune ca sâmbăta să devină zi lucrătoare, ci permite angajatului şi angajatorului să negocieze programul şi plata pentru orele muncite în plus.

Liberalul adaugă, într-o postare pe Facebook, că „astfel, angajatorii care, în perioadele aglomerate, apelează la disponibilitatea de muncă suplimentară a angajaţilor, să nu mai compenseze în mod obligatoriu ziua de sâmbătă lucrată cu o zi de luni ca zi de repaus, ci la solicitarea angajatului să fie plătită conform orelor suplimentare, cu adăugarea unui spor de minim 75% din salariul de bază, raportat la ziua de lucru”.MEDIAFAX