Papa Francisc spune că xenofobia de astăzi din Europa îi aminteşte de Adolf Hitler

Play

Papa Francisc spune că xenofobia de astăzi din Europa, impulsionată de populism, îi aminteşte de Adolf Hitler din anii 1930, relatează miercuri DPA.

„Xenofobia este o boală omenească, precum pojarul”, le-a spus marţi Papa jurnaliştilor într-un zbor la întoarcerea dintr-o vizită în Africa.

„O boală la un anumit moment ‘justificată’, de exemplu, cu menţinerea purităţii rasei”, a adăugat Suveranul Pontif.

„Câteodată aud, în unele locuri, discuţii care amintesc de Hitler în 1934. Se pare că există un refren în Europa, dar şi în Africa”, a mai afirmat el.

Papa Francisc, care şi-a încheiat un turneu în trei ţări africane, a reiterat că este împotriva zidurilor, despre care a spus că „îi izolează pe cei care le ridică”.

„Da, ţin pe dinafară multă lume, dar cei din interiorul zidurilor vor rămâne singuri şi, în cele din urmă, vor ajunge învinşi de mari invazii”, a declarat Papa Francisc.

Suveranul Pontif a făcut în mod repetat apel la europeni să înveţe din lecţiile secolului al XX-lea, inclusiv din emigraţia europeană din trecut spre Americi şi ororile nazismului, în contextul în care continentul se confruntă cu migraţia. AGERPRES