Planul de acțiuni al guvernului pentru anii 2019-2020 va fi publicat în Monitorul Oficial

09:51 | 12.09.2019Categorie: Politic

Planul de acțiuni al Guvernului pentru anii 2019-2020 va fi publicat vineri, 13 septembrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Documentul indică acțiunile specifice care urmează a fi întreprinse în vederea realizării obiectivelor din Programul de activitate al Guvernului, din Planul de Acțiuni privind implementarea Acordului de Asociere și din Memorandumul Suplimentar privind Politicile Economice și Financiare.

Acțiunile incluse în document au fost clasificate pe domenii de activitate, cum ar fi: justiție, combaterea corupției, afaceri interne, reintegrarea țării, administrația publică centrală și locală, finanțe publice, mediul de afaceri. Prima acțiune inclusă în document vizează reformarea Curții Supreme de Justiție. Planul mai prevede adoptarea mai multor strategii și proiecte de lege.

Hotărârea guvernului privind aprobarea Planului de acțiuni va intra în vigoare mâine, odată cu publicarea în Monitorul Oficial. Potrivit acesteia, ministerele și alte autorități administrative centrale vor întreprinde măsurile necesare pentru executarea integrală a acțiunilor din Plan în termenele stabilite. Totodată, acestea vor prezenta lunar informații despre executarea Planului.

Guvernul condus de Maia Sandu a fost învestit în funcție la 8 iunie curent.