INTRĂ SAU REVINO MAI TÂRZIU

Începem să vorbim despre ”o scrisoare găsită”, chiar dacă nimeni nu a încercat să o caute. Scrisoarea este semnată de Călin Popescu Tăriceanu și nu conține nici o urmă de explozibil cu efecte întârziate. Dacă expeditorul poate fi stabilit prin semnătura olografă a autorului, când ajungem să descoperim adresantul atunci nu avem parte de liniștea necesară lecturii, atunci când numele destinatarului se transformă într-un veritabil joc de artificii, citind dintr-o răsuflare numele Președintelui, Klaus Werner Iohannis.

Iată ce spune dușmanul de moarte al președintelui Klaus Werner Iohannis, liderul ALDE, în ruga sa către fostul său motiv de ură, în momentul în care începe să simtă că-i fuge ALDE de sub picioare:

”Am văzut în spaţiul public anunţul doamnei Prim-Ministru Dăncilă potrivit căruia a propus, pentru portofoliile ministeriale rămase vacante în urma demisiei miniştrilor ALDE, trei persoane despre care domnia sa afirmă că fac parte din ALDE.

În şedinţa Delegaţiei Permanente a ALDE din data de 26 august s-a votat cu majoritate covârşitoare (83 voturi pentru şi două abţineri) denunţarea protocolului cu PSD, precum şi retragerea din coaliţia de guvernare.

Mai mult, în şedinţa Biroului Politic Central al ALDE din 3 septembrie s-a hotărât, tot cu o majoritate covârşitoare, excluderea oricărui membru care acceptă o desemnare din partea altui partid într-o funcţie publică fără acordul organismelor statutare. Prin urmare, persoanele care au acceptat nominalizările pentru funcţiile de miniştri sunt decăzuţi din calitatea de membru ALDE cu efect imediat.

Având în vedere cele de mai sus, vă solicit ca, în analiza pe care o veţi face privind aceste propuneri, să luaţi în considerare prevederile articolului 85, alin. 3, din Constituţie”, i-a scris Călin Popescu Tăriceanu lui Klaus Iohannis.

Se pare că scrisoarea găsită și semnată de Călin Popescu Tăriceanu este una dintre cele mai mari țepe pe care a fost în stare să o ia un politician. O scrisoare fără finalitate, chiar dacă pe fond ea va produce efectele scontate, fără încă ca președintele să se lase influențat de rugămințile dușmanului său de moarte, Călin Popescu Tăriceanu. Oricum Președintele nu ar fi acceptat în veci (a se citi până pe 25 noiembrie) formula Vioricăi Dăncilă, fără a deschide scrisoarea trimisă de liderul ALDE.

Acesta este jurământul lui KWI făcută cu cuvintele sale și adresată poporului său de mercenari. S-a jurat că până când nu va mai fi președinte, deci până pe 25 noiembrie cel mai târziu, nu va mai da satisfacție nici unei cereri a PSD, indiferent de ce spune legea și CCR, indiferent de ce I se vac ere să acționeze de îndată, atâta tip cât, de îndată a fost verificat că poate să țină și câteva săptămâni sau chiar luni. ȘI dacă nu se execute, atunci tot nu i se poate întâmpla ceva, atâta timp cât avem o lege anume făcută să fie încălcată și să nu pățească nimic infractorul!

Adevărul acesta îl cunoaște și un elev din învățământul primar, care a fost verificat pe pavilioanele sale auditive, când a fost nevoit să-l asculte pe Președinte cum a răbufnit împotriva PSD, la ei în școală, chiar dacă lege interzice să se facă politică într-o instituție de învățământ. Așa cum nici atunci nu a pățit nimic, tot așa nici acum când CCR îi vor da cu bățul peste degete, tot nu i se va întâmpla ceva rău, insuportabil.

Revenind la dezamăgirea totală, crescută din trupul lui Călin Popescu Tăriceanu, constatăm îndureraţi cum s-a prăbușit ultima noastră speranță, în care ne-am pus viitorul, ca și cum eroul nostru și-ar fi dat foc în piața publică înainte de a ne lăsa motivația pentru care face acest gest, lăsându-ne să ne dăm cu presupusul de ce a făcut această nebunie de sacrificiu, mai ales că nimeni nu i-ar fi cerut așa ceva.

În afara acestor tensiuni greu de gestionat, există nepăsătoare mulţime, de fapt sătulă să tot sufere pentru unul sau pentru altul, în încercările ei de a se descurca de una singură, ignorând bătăliile de orgolii și mai ales pe interese politice, ascunse sau făcute public așa cum Viorica Dăncilă, a lăsat să-i scape în fața presei, știrea cu momirea ALDE pe listele PSD, la alegerile locale și la cele generale din 2020.

O astfel de provocare este o altă mutare de incendiere a ALDE, mai ales că un partid de patru ori mai mare decât Pro România poate fi credibil dacă pune deoparte pentru ALDE 30 de locuri eligibile! Și, cum politica se joacă pe mandate, nu cred că strigătele rănitului Călin Popescu Tăriceanu vor fi suficiente pentru a regrupa partidul, din ce în ce mai stins, din ce în ce mai topit în matca lui originală. Urmează, mai apoi, ca în dimineața următoare, Călin Popescu Tăriceanu să bată la ușa preşedintelui ALDE și să aștepte să audă o voce care să-i strige: Intră sau Revino mai târziu!

ADI CRISTI