AFM a aprobat, miercuri, 288 de dosare de finanţare în cadrul Programului „Rabla”

Comitetul de Avizare din cadrul Administraţiei Fondului pentru Mediu (AFM) a aprobat, miercuri, 288 de dosare de finanţare în cadrul Programului „Rabla”, cu extensiile Clasic şi Plus, dintre care 36 pentru achiziţia de maşini electrice şi hibride, se arată într-un comunicat de presă al instituţiei.

Conform datelor centralizate, în Programul „Rabla Clasic” au fost acceptate 194 dosare pentru 399 de autovehicule, iar pentru Programul „Rabla Plus” au fost avizate favorabil 36 dosare pentru 100 de autovehicule dintre care 94 pur electrice şi şase electrice hibride.

Pe de altă parte, în ceea ce priveşte Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic – staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ- au fost aprobate trei dosare de finanţare depuse de către municipiile Piatra Neamţ, Piteşti şi Târgu Jiu.

Listele persoanelor juridice care au fost acceptate în cadrul Programelor „Rabla Clasic” şi „Rabla Plus”, precum şi dosarele aprobate în cadrul Programului destinat construirii de staţii electrice sunt publicate pe site-ul AFM, la secţiunile dedicate. AGERPRES