Două distincții de excelență acordate Editurii UAIC în cadrul „Zilelor Recoltei Editoriale”

Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit două importante distincții în cadrul Zilelor Recoltei Editoriale, ediția a VII-a, târg de carte care a avut loc în perioada  12-14 septembrie 2019, în Parcul Copou, Iași, și care a fost susținut de Primăria Municipiului Iași. Evenimentul a constituit un bun prilej de a semnala cele mai importante apariții editoriale ale anului 2019. Astfel, sâmbătă, 14 septembrie 2019, în cadrul festivității de premiere Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași a primit două importante distincții, Premiul pentru Debut 2019, pentru volumul (Și) Fenomenologia vieții personale în filosofia lui Constantin Micu Stavila, de Frăguța Zaharia, și Diploma Zilelor Recoltei Editoriale 2019, pentru volumul Confesiuni, vestigii, temporalități, de Andi Mihalache.

Premiile au fost înmânate de Adi Cristi, directorul Casei de Cultură a Municipiului Iași „Mihai Ursachi”, instituție care a organizat acest târg de carte, Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza”  fiind prezentă în cadrul acestui eveniment cu o expoziție a noutăților editoriale din domeniul cărții academice.

Volumul Frăguței Zaharia, (Și) Fenomenologia vieții personale în filosofia lui Constantin Micu Stavila, evidențiază contribuția gânditorului român Constantin Micu Stavila (1914-2003) – stabilit din 1969 la Paris – la dezvoltarea filosofiei românești în context european, dar și, mai ales, o fructificare a operei sale filosofice în perspectiva unei fenomenologii a vieții personale. Autoarea este doctor în filosofie al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

„Cartea semnată de Andi Mihalache (Confesiuni, vestigii, temporalități – n.n.) este realmente încântătoare, te atrage mai mult decât poți bănui la primele pagini. Anunță o manieră de a scrie cu adevărat distinctă: cultivată și erudită – fără să devină pur livrescă, dezinvoltă și densă, cu idei care, deși ating uneori altitudini speculative, își află imediat carnația vie, starea lor întrupată.” (prof.univ.dr. Ștefan Afloroaei, Membru Corespondent al Academiei Româneîn recomandarea de pe coperta IV a cărții).

Andi Mihalache este cercetător în cadrul Departamentului de Istoria Culturii din cadrul Institutului de Istorie „A.D. Xenopol” din Iaşi.