Vladimir Cebotari este candidatul PDM la șefia capitalei

Chişinău, 18 sep. /MOLDPRES/. Deputatul Vladimir Cebotari este candidatul Partidului Democrat din Moldova (PDM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de formațiune printr-un comunicat de presă emis miercuri, 18 septembrie, informează MOLDPRES.

Potrivit PDM, Vladimir Cebotari va depune documentele pentru înregistrarea în alegeri joi, 19 septembrie.

Vladimir Cebotari s-a născut pe 7 noiembrie 1980, în satul Sadaclia, raionul Basarabeasca. Este căsătorit și are doi copii.

Din decembrie 2011 până în iunie 2013 a fost director la Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova. Ulterior, Cebotari a ocupat funcția de viceministru al Transporturilor și cea de președinte al consiliului de administrare al Î.S. „MoldATSA”. În perioada aprilie 2015–iulie 2015 a fost director general al întreprinderii de stat „Calea Ferată din Moldova”, iar la 30 iulie 2015 a fost învestit în funcția de ministru al Justiției în Guvernul Streleț. În prezent, Cebotari este deputat în parlament.

Până în prezent, mai multe formațiuni politice și-au anunțat candidații la funcția de primar general al capitalei. Alegerile vor avea loc pe 20 octombrie curent, iar termenul limită de depunere a actelor pentru înregistrarea candidaților expiră joi, 19 septembrie.