Municipiul Iaşi dă tonul curăţeniei de toamnă!

Între 23 septembrie – 11 octombrie ieșenii fac din nou curățenie! O nouă campanie de colectare a deșeurilor de echipamente electrice și electronice va avea loc în municipiu. Cetățenii din Iași au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la o nouă campanie care își propune să crească nivelul de conștientizare a  populației și a importanței reciclării. Campania este organizată de Primăria Municipiului Iași și Serviciul Local de Colectare Iași, alături de partenerii locali SalubrIS, Garda de Mediu Iași, APM Iași, Inspectoratul Școlar Județean Iași, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară ”Ion Ionescu de la Brad”, Liceul Tehnologic ”Petru Poni” Iași, Palatul Copiilor Iași și Fabrica de Print, cu susținerea Asociației Române pentru Reciclare – RoRec.

În perioada 23 septembrie – 4 octombrie, aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosiți pot fi aduse la unul dintre punctele de colectare provizorii, ce vor fi deschise între orele 09.00-15.00, în următoarele locuri din Iași:

– Sediul SC Salubris S.A., Șoseaua Națională Nr.43
– Centrul de Cartier Tătărași, Str. Vasile Lupu Nr.8
– Centrul de Cartier Alexandru Cel Bun, Str. Tabacului Nr.18
– Centrul de Cartier Nicolina, Str. Petre Țuțea Nr.2
– Centrul de Cartier Păcurari, Șoseaua Păcurari Nr.34
– Centrul de Cartier Frumoasa, Bld. Poitiers Nr. 20-22

Între 7 – 11 octombrie, între orele 09.00-15.00, va fi deschis un punct de colectare la Palatul Copiilor Iași.

In perioada 23 septembrie – 11 octombrie va fi disponibil si punctul de colectare de la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (Strada Pompei Nr.3, Zona Podul de Piatră) Pentru cei care nu pot transporta deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare menționate mai sus,  Serviciul Local de Colectare Iași asigură preluarea gratuită a aparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare pana pe 11 octombrie. Echipa Serviciului Local de Colectare Iași asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: 15 blendere, 15 mixere, 15 cafetiere și două aspiratoare bagless! Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 12 octombrie, la ora 12.00, la Centrul Permanent de Colectare DEEE Iași (Strada Pompei Nr.3, Zona Podul de Piatră). Campania este parte din programul Zilei Internaționale a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment ce a fost organizat pentru prima dată pe 13 octombrie 2018 pentru a promova colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. ”După succesul ediției anterioare, invităm ieșenii să își pastreze bunele obiceiuri ale colectarii selective, care sunt obligatorii pentru ca noi toți să trăim intr-un oraș curat. Împreună cu Serviciul Local de Colectare Iași, cu Salubris SA și cu partenerii locali încurajăm cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania ce va avea loc in municipiul nostru”, a declarat Mihai Chirica, Primarul Municipiului Iași. (E.M.)