RESTUL VOM FACE NOI

Așa cum ne-am așteptat Klaus Werner Iohannis a continuat să ignore decizia CCR, bătându-se cu pumnii în piept că dreptatea este de partea lui, adăugând la minuta CCR, privind conflictul sesizat de Curte între Administrația Prezidențială și Guvern, o prelungire de înțeles pe care cei nouă judecători ai CCR nu au precizat-o, trimiţând pur și simplu Guvernul în Parlament. Klaus Werner Iohannis stăpân pe situație, știind că lui nu i se mai poate întâmpla nimic, acum când va intra în campania electorală pentru încă un mandat la Cotroceni, încearcă să impună regula noului joc, făcându-se că nu înțelege încă ce a vrut să spună CCR prin recunoașterea conflictului între Administrația Prezidențială și Guvern, fiindu-i necesară motivarea și, evident, interpelarea acesteia. Această ”minte întârziată” îl prinde de minune pe actualul președinte care, fie vorba între noi, a devenit o dezamăgire și mai mare decât a fost Traian Băsescu,  mergând din mai rău în mai rău. De fapt, Klaus Werner Iohannis este acel tip de personaj ce se dorește a fi tot timpul în centrul atenţie, asumându-și riscul ridicolului și mai ales pe cel al penibilului. Victima pe care și-o imaginează că ar putea fi este de fapt una dintre cele mai mari nevolnicii care ascunde la suprafață imaginea rănitului, hăituitului, când de fapt el este cel care rănește și hăituiește. Nu știu dacă poate fi un atu pentru ființa astfel atacată, dacă se face apel la sensibilitatea românului aplicată femeilor, ca o protecție a gestului bădărănesc și misogin al celui care, de altfel, își ține soția la distanță, scoțând-o voit din lumina reflectoarelor. Acest tip de selecție a femeilor din viața și cariera sa, devine de fapt o probă pentru microfon în momentul în care Klaus Werner Iohannis încearcă să se prezinte în fața țării cu imperativul Eu sunt șeful! Chiar și peste instituțiile pe care Constituția nu le-a pus în subordinea sa.

Bâlbâiala asumată de președinte este imediat sancționată de primul ministru Viorica Dăncilă care nu se vaită în postura victimei atacată și abandonată de către ”masculul țării”, ci, mai mult, ea se arată precum Zâna Măseluța pregătită să lupte cu balaurii de gen masculin, care o atacă precum haita de lupi. Lângă Klaus Werner Iohannis este așezat Călin Popescu Tăriceau, Victor Ponta, Dan Barna și toți ceilalți bărbați care nu au ezitat să-i declare război și să încerce să o acopere cu tot felul de flegme.

De fapt, Viorica Dăncilă a început să se reinventeze în ultimul timp, din momentul în care a scăpat de presiunea exercitată asupra ei de Liviu Dragnea. Acesta cred că a avut un plan diabolic, de ridiculizarea a celei care a intrat în folclorul modern cu zicerea ”sunt mai proastă decât mine”. După ce Liviu Dragnea a luat drumul  pușcăriei, iată că, pe scena politică a țării apare o nouă Viorica Dăncilă, fără bâlbe și cu din ce în ce mai puține dezacorduri. Apare un politician care începe să conştientizeze dimensiunea și importanța funcțiilor pe care le deține, atât aceea de lider al celui mai mare partid politic din România, cât și aceea de prim ministru al unui guvern aflat în deficit de imagine și de libertate de mișcare, datorate presiunilor inexplicabile ale președintelui Klaus Werner Iohannis, cel care ignoră faptul că, per total, și el se află la Putere și el va trebui să dea socoteală despre felul în care a ajuns astăzi Țara. De fapt vremea deconturilor pentru Klaus Werner Iohannis a sosit mai repede decât s-ar fi aşteptat, fiind chemat peste două luni în fața electoratului să dea socoteală pentru tot răul făcut țării în mandatul său prezidențial pe care el l-a dedicat dușmăniei și dezbinării. S-a înhăitat cu alde Bod și Ceaușescu, pe care i-a folosit sub formă de trompete și, mai rău, de golani care s-au folosit de agresivitate pentru a ieși în față, pentru a fi vizibili, luptându-se cu jandarmi și cu polițiștii, dar mai ales, luptându-se pentru Klaus Werner Iohannis, omul în geacă roșie, omul care i-a și chemat la o cafea la Cotroceni pentru ca președintele să aibă o fotografie cu ”societatea civilă”, care este luată în seamă, de părerile căreia este dispus să țină cont, atâta timp cât acestea sunt de fapt rezultatele temelor pentru acasă, pe care bătăușii democrației au reușit să le facă în stradă.

Revenind la planul diabolic al lui Liviu Dragnea el setat în poziție de stand by, cu o Viorica Dăncilă din ce în ce mai compromisă, mai apropiată de diagnosticul, săraca, este o idioată, pentru ca la momentul în care Justiția l-ar fi spălat, să sară în fotoliul de premier și să strige, ”Gata, distracția, vă rog poftiți în vagoane, urmează stația Dragnea, fără nici un fel de peron, nici pe stânga nici pe dreapta. Nu vă rămâne decât să coborâți în voi înșivă, dacă doriți o astfel de evadare iar dacă nu, stați cuminți pe locurile voastre sau la locurile voastre. Restul vom face noi!

ADI CRISTI