Audierea candidaților la funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE a fost amânată

Ședința de luni, 23 septembrie, a Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, la care urmau a fi audiați candidații selectați la funcția de director al Consiliului de Administrație al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE), a fost amânată, transmite MOLDPRES.

Președintele Comisiei, Igor Munteanu, a declarat astăzi că decizia a fost luată după ce, în ultimele zile, în adresa Comisiei au parvenit mai multe documente ce indică asupra unor necorespunderi, care afectează criteriile de integritate și cele de profesionalism ale candidaților admiși pentru ultima etapă a concursului.

„În ultimele zile am primit mai multe date care indică asupra obligației comisiei de a le verifica suplimentar. Este vorba despre anumite demersuri transmise în adresa ANI și CNA, lucruri care sunt suficient de importante, iar pentru verificarea minuțioasă a acestor fapte este nevoie de o perioadă suplimentară”, a menționat Igor Munteanu.

Potrivit deputatului Partidului Democrat din Moldova, Sergiu Sârbu, concursul a fost amânat „fără motiv”.

Concursul pentru funcția de director al Consiliului de Administrație al ANRE a fost lansat în luna iulie curent. La prima etapă și-au depus dosarele de participare cinci persoane, două dintre acestea fiind admise la cea de-a doua etapă a concursului.