Iaşul, gazda ediţiei din acest an a Galei Tineretului din România

Ministerul Tineretului și Sporturilor (MTS) organizează pe data de 26 octombrie, la Casa de Cultură a Studenților (CCS), Gala Tineretului din România, eveniment de tradiție, aflat în acest an la cea de-a VI-a ediție. Evenimentul își propune să evidențieze și să recunoască importanţa contribuției tinerilor la dezvoltarea comunităților din care fac parte, pe parcursul anilor 2018 și 2019, manifestată prin proiecte și inițiative, în diferite domenii de interes pentru generația lor. Potrivit organizatorilor, Gala Tineretului din România din acest an are în centru conceptul Visăm și creăm împreună! Cu această ocazie vor fi premiate proiecte de tineret care se încadrează în următoarele secțiuni:

  1. Antreprenoriat, muncă și angajabilitate
  2. Cultură
  3. Implicare civică, voluntariat, mediu
  4. Incluziune socială
  5. Învățare non-formală
  6. Sănătate
  7. Sport

În plus, vor fi acordate și două premii speciale, pentru următoarele categorii:

  1. Junior ONG – cel mai bun proiect derulat de o organizație neguvernamentală, înființată

recent (2 ani)

  • Premiu de popularitate

Premiul de popularitate se va acorda proiectului care va obține cele mai multe voturi în  perioada 21 – 23 octombrie 2019. Pe de altă parte, în atenția juraților se va afla şi activitatea de tineret și studențească de la nivelul Direcțiilor Județene pentru Sport și Tineret – DJST /Direcției pentru Sport și Tineret a Municipiului București – DSTMB/ Caselor de Cultură ale Studenților – CCS/ Complexului Cultural Sportiv Studențesc Tei – CCSS Tei și va fi premiată, după cum urmează:

Județeane pentru Sport și Tineret

Direcția pentru Sport și Tineret a Municipiului București

  • /

Complexul Cultural Sportiv Studențesc Tei

Formularele de candidatură, depuse în perioada  24 septembrie – 10 octombrie 2019, vor fi evaluate și punctate de către un juriu specializat, pe baza criteriilor de jurizare prevăzute în Regulamentul Galei Tineretului. Juriul va fi format din reprezentanți ai structurilor guvernamentale și neguvernamentale, cu expertiză în domeniile pentru care se acordă premiile.  Detaliile legate de înscrierea proiectelor în competiție pot fi consultate la secțiunea Regulament de pe site-ul www.galatineretului.ro cât și pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului www.mts.ro. (E.M.)