O porție zilnică de nuci de orice tip ar putea ajuta oamenii să încetinească creșterea în greutate

O porție zilnică de nuci de orice tip ar putea ajuta oamenii să încetinească creșterea în greutate, în special dacă nucileînlocuiesc alimente mai puțin sănătoase, potrivit unui studiu recent realizat în SUA.

Cercetătorii au analizat 126.190 adulți de vârstă mijlocie, timp de 20-24 de ani. La început, aceștia aveau o greutate sănătoasă sau erau ușor supraponderali. Până la sfârșitul studiului însă, aproximativ 17% dintre participanți au devenit obezi.

Oamenii care și-au crescut consumul total de nuci de orice tip cu o jumătate de porție pe zi, 14 grame, au avut un risc cu 3% mai mic de obezitate, au conchis cercetătorii. Cele mai mari beneficii le-a adus consumul de nuci, urmat de cel de caju.

“Creșterea consumului de nuci în alimentație poate ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase în mai multe moduri. Conținutul ridicat de grăsimi sănătoase și fibre se umple mai mult timp în comparație cu carbohidrații prelucrați și alte alimente mai ușor digerate,” a declarat autorul principal al studiului Deirdre Tobias de la Brigham and Women’s Hospital și Harvard Medical School din Boston.

Pentru a obține cele mai multe avantaje de sănătate de la consumul mai multor nuci, oamenii ar trebui să le evite pe cele acoperite cu sare și zahăr, a recomandat Tobias.

În medie, în fiecare an în timpul studiului, participanții au câștigat în medie 0,32 kilograme. Dar fiecare jumătate de porție de nuci adăugate la o dietă zilnică a fost asociată cu creșterea în greutate mai mică.

Studiul a mai arătat că adăugarea de nuci în dietă a fost asociată cu un risc cu 4% mai mic de a lua mai mult de două sau cinci kg în greutate la fiecare patru ani.