Miniștrii de Externe ai R. Moldova și României au vizitat șantierul de construcții al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău

Progresul la etapa actuală a construcției branșamentului Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău a fost examinat miercuri, 9 octombrie, de către miniștrii de Externe ai R. Moldova și României, Nicu Popescu și Ramona Mănescu, în cadrul vizitei pe șantierul de construcții, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Șefii diplomațiilor Republicii Moldova și României au discutat cu oficialii companiei responsabile de construcția gazoductului despre detaliile tehnice ale acestui proces, precum și despre termenii preconizați de finalizare a construcției.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat necesitatea finalizării cât mai rapide a acestui gazoduct. „Cu cât mai curând vom avea funcțională această rută alternativă, cu atât mai devreme autoritățile de la Chișinău vor putea avansa semnificativ în ceea ce ține de îmbunătățirea nu doar a securității energetice, dar și a securității naționale a Republicii Moldova”, a declarat șeful diplomației moldovenești.

Angajamentul pentru finalizarea gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău a fost de asemenea inclus și în Foaia de parcurs, semnată astăzi la Chișinău de cei doi miniștri, și care vizează cooperarea în mai multe domenii de interes comun.