Orban: „PNL are foarte mulţi oameni competenţi, cu experienţa”

Premierul desemnat, Ludovic Orban, a declarat marţi că în momentul în care vor fi finalizate negocierile politice, lista miniştrilor va fi prezentată public.

„PNL are foarte mulţi oameni competenţi, cu experienţă, cu un background profesional potrivit, integri, oameni oneşti care sunt pregătiţi să servească interesul public. (…) Am parcurs primul pas spre învestirea Guvernului, şi anume desemnarea persoanei care este învestită să formeze guvernul. Paşii următori sunt negocierile politice, nu pot să vă prezint înainte de debutul acestor negocieri politice nume de candidaţi, pentru că în aceste discuţii, pe care le vom purta cu toate formaţiunile politice care sunt participante la efortul de susţinere a moţiunii de cenzură şi alături de care am dat jos Guvernul PSD, nu putem şti exact care sunt toate condiţiile, ce formaţiuni politice îşi doresc să intre la guvernare. De asemenea, ce elemente doresc să introducă în programul de guvernare pentru susţinerea guvernului. Ca atare, nu-mi cereţi nume. În momentul în care vom finaliza negocierile politice, vom prezenta lista Cabinetului”, a spus Orban la sediul PNL.

El a precizat că în prezent este definitivat calendarul negocierilor, arătând că acesta va depinde de disponibilitatea de timp şi întâlnirile care vor fi stabilite cu formaţiunile avute în plan pentru discuţii.

Orban s-a declarat optimist cu privire la obţinerea votului de învestitură în Parlament.

„Deja faţă de moţiunea de cenzură am câştigat zece voturi”, a adăugat preşedintele PNL.