Mircea Geoană şi-a preluat joi funcţia de secretar general adjunct al NATO

Mircea Geoană şi-a preluat joi funcţia de secretar general adjunct al NATO, înlocuind-o pe americanca Rose Gottemoeller.

Secretarul general Jens Stoltenberg şi ambasadorii din Consiliul Atlanticului de Nord şi-au luat la revedere miercuri de la secretarul general adjunct Rose Gottemoeller, care s-a aflat în această funcţie din octombrie 2016, informează organizaţia într-un comunicat postat miercuri pe site-ul său.

Gottemoeller a fost prima femeie în cei 70 de ani din istoria NATO care a ocupat funcţia de secretar general adjunct, precizează Alianţa Nord-Atlantică. Anterior ea a îndeplinit timp de aproape cinci ani funcţia de subsecretar de stat american pentru controlul armelor şi securitatea internaţională.

Jens Stoltenberg a postat joi pe Twitter un mesaj de bun venit adresat noului său adjunct, Mircea Geoană.

5418:17 – 17 oct. 2019Informații despre Reclamele Twitter și confidențialitate43 persoane vorbesc despre asta

”Un salut călduros noului meu secretar general adjunct, @Mircea_Geoana! Aştept cu nerăbdare să lucrez cu dumneavoastră pentru a consolida şi mai mult #NATO. Veţi construi pe moştenirea puternică a lui Rose @ Gottemoeller ca o campioană a Alianţei noastre transatlantice – tuturor ne va fi dor de ea”, a scris şeful NATO pe contul său de pe reţeaua de socializare.

Organizaţia transatlantică a anunţat la 17 iulie că secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a decis să-l numească pe Mircea Geoană în funcţia de adjunct al secretarului general. Până în prezent, cea mai înaltă funcţie a unui român în cadrul NATO a fost cea de asistent al secretarului general al NATO, ocupată în perioada 2013-2017 de Sorin Ducaru, care a exercitat rolul de şef al Diviziei pentru Riscuri de Securitate Emergente.AGERPRES