Siegfried Mureşan:Iohannis este singurul candidat la alegerile prezidenţiale care are experienţa necesară pentru a fi preşedintele Românie

Klaus Iohannis este singurul candidat la alegerile prezidenţiale care are experienţa necesară pentru a fi preşedintele României, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă organizată la sediul PNL Neamţ, europarlamentarul liberal Siegfried Mureşan.

”Este omul politic român care se bucură, de departe, de cea mai mare încredere la nivel european. Pentru o Românie ancorată în Europa avem nevoie de un preşedinte care să aibă relaţii foarte bune cu ceilalţi lideri europeni”, a afirmat Mureşan.

Europarlamentarul liberal a făcut un apel, totodată, la toţi senatorii şi deputaţii să voteze Guvernul Orban.

”PSD-ul e în stare să ne închidă pe toţi în casă doar ca să nu votăm împotriva lor. Singur, preşedintele Iohannis a reuşit multe, dar cred că poate face mai multe alături de un Guvern liberal. Apelul nostru către colegii din alte partide este să voteze Guvernul PNL, să o scoatem pe Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria. Orice zi în care Dăncilă este la Palatul Victoria este un risc pentru fiecare român, pentru bunăstarea lui. Ei decid cu privire la bugetul de stat”, a adăugat Siegfried Mureşan.

Şi preşedintele PNL Neamţ, deputatul Mugur Cozmanciuc, a cerut tuturor parlamentarilor din judeţ să fie prezenţi la votul de învestitură al viitorului Guvern.

”Vreau să fac un apel pentru toţi parlamentarii din Neamţ: să meargă, în momentul în care se va vota Guvernul PNL, la şedinţă. Să voteze Guvernul PNL dacă îşi doresc cu adevărat o autostradă, un spital regional pentru Moldova. Orice formă de boicot va arăta că nu îşi doresc dezvoltarea acestui judeţ. Ştim ce culoare politică are Guvernul actual şi nu cred că s-a văzut un metru de autostradă în Neamţ sau la Iaşi spitalul regional. Aşa cum le-am solicitat să voteze moţiunea, sper că acum, în al 12-lea ceas, să meargă la vot în Parlamentul României când va fi supus la vot Guvernul să arate că le pasă de nemţeni. (…) Eu cred cu siguranţă că va trece Guvernul PNL, iar cei care vor să boicoteze acum îşi fac singuri rău, pentru că la un al doilea tur de vot vor vota orice ar fi”, a declarat Cozmanciuc.

Europarlamentarul Siegfried Mureşan se află, duminică, în judeţul Neamţ, unde participă alături de conducerea PNL Neamţ la mai multe întâlniri electorale organizate la Piatra-Neamţ, Bicaz, Rediu şi Roman. AGERPRES