VAI DE MAMA NOASTRĂ CĂ MAMA LOR NU MAI CONTEAZĂ

După condițiile abrupte pe care Dan Barna le-a dictat lui Ludovic Orban, dacă PNL dorește ca USR să voteze guvernul și noul program de guvernare, iată că ceea ce și-a imaginat liderul USR că se poate întâmpla s-a întâmplat. Cele trei proiecte de lege invocate de Dan Barna au fost blocate să intre pe ordinea de zi a Camerei Deputaților introducerea a proiectelor privind alegerea primarilor in doua tururi de scrutin, a iniţiativei fără penali în funcții publice și a abrogării legii privind recursul compensatoriu. În timp ce Ludovic Orban nu a mai reușit să-și păstreze cumpătul, explodând neputincios într-o penibilă lamentație („Nu poate să i se ceară PNL ce nu poate da PNL. Noi putem să susținem proiecte legislative, dar nu poți să spui că nu învestești guvernul pentru că PSD sau altă formațiune nu votează. Eu așa ceva n-am mai întâlnit”), de cealaltă parte a baricadei separate deja după votul în favoarea moțiunii de cenzură, Victor Ponta încearcă să se delimiteze de alianţa conjuncturală care s-a întâlnit la nivelul intereselor politice ale fiecărui partid: Iată ce spune liderul ProRomânia:
”Să explicăm / nu există nicio Alianţa PSD – PRO – UDMR – Minorităţi ( toţi cei care s-au abținut azi la vot) / este doar o lecție pentru USR care, din aroganță sau din ignoranță, nu înţeleg să își respecte electoratul și regulile democratice!
ProRomania susține și va vota pentru :

  1. abrogarea recursului compensatoriu in cazul infracțiunilor de violență
  2. pentru revenirea la sistemul de alegerea a primarilor din două tururi ( aplicabilă însa, cel mai probabil, din 2024 )
  3. legea care interzice ocuparea funcțiilor publice de către cei condamnați penal de un judecător ( nu “penalii” – că acum “penal” este Dan Barna , iar eu care sunt achitat de judecători aştept de câţiva ani scuzele celor care mă făceau “penal”)!
    Vom vota aceste proiecte pentru ca așa considerăm că aşteaptă electoratul nostru – nu însă că așa ne cer sau ne amenință Barna și USR !
    Azi Dan Barna și USR au venit cu aceste proiecte ca un şantaj la adresa PNL în războiul lor absurd de ocupare ( prin manipulare) a electoratului de dreapta – oricum proiectele erau blocate la Comisii si nu pot fi votate până nu au raport – totul a fost doar UN JOC DE IMAGINE / si PRO România , si UDMR și Grupul Minorităţilor le-au dat o mică lecție : “nu aveți majoritate, nu folosiți voturile noastre ca sa va bateți cu PNL, nu şantajaţi PNL prin jocuri la Camera Deputaților, luptați-vă cât vreți cu PNL dar nu va bazați pe noi pentru asta”!
    Am făcut un pas bun pentru România dând jos Guvernul Dăncilă – Arsene – Baroni PSD ( controlat de analfabeți și interlopi) / acum însă ProRomania NU va participa la jocurile de șantaj între PNL si USR arbitrate de Băsescu Petrov – și nici NU vom vota niciodată ceva de frică sau sub presiune (am rezistat la presiunea și amenințările lui Dragnea și Dăncilă , PNL și USR încearcă acum să se comporte la fel dar sunt doar caraghioși)!”, a spus Victor Ponta.
    Acest tip de discurs nu poate fi ignorat, chiar și numai pentru că el poate să decodifice una din cele mai grave poziții întâlnite pe scena politică a țării postdecembristă. S-a ajuns la acest tip de răzbunare, de ”lecții date ca team pentru acasă” de către cei care nu se sfiesc că sunt o mână de oameni, de care depinde mișcarea în univers. Ei sunt cheia și lăcatul, de ei depinde dacă Soarele va mai răsări a doua zi, ei sunt Alfa și Omega.
    Dacă electoratul lor, cum spune Victor Ponta, le cere să facă alianţă și cu Mefisto, nu poate fi nici o problemă în stabilirea acestei uniuni. Doar că, nimeni nu va ști dacă această cerere vine dinspre mulțimea pe care ei o reprezintă sau, mai corect spus, o vor reprezenta în urma votului ce va fi dat la alegerile parlamentare din toamna anului 2020, fără ca votul obținut la europarlamentare din 2019 să poată să țină locul acestuia. Votul nu mai este momeală, votul a ajuns să se transforme din Fata Morgana în proba armei criminalului care a pus cianură în paharul cu apă dat celui aflat în nevoi, celui care reclama nevoia de relaxare și recăpătarea suflului după un șoc prin care a trecut.
    Din nou, vai de mama noastră că mama lor nu mai contează!
    ADI CRISTI