Barna: Este o provocare pentru premierul desemnat să obţină susţinerea pentru acest guvern

Preşedintele USR, Dan Barna, candidat la Preşedinţia României, a declarat joi la Oradea că noul guvern are şanse bune să fie învestit.

„Este o provocare pentru premierul desemnat să obţină susţinerea pentru acest guvern. Mai ales că Ponta confirmă încă o dată că este, de fapt, susţinătorul guvernului Dăncilă şi vrea ca doamna Dăncilă să rămână pe mai departe. Şi, în acest context, este o provocare pentru a reuşi să găsească om cu om încă cele 20 de voturi sau opt-zece voturi, în cazul în care convinge PMP-ul, să obţină majoritatea. Consider însă că sunt şanse bune ca acest guvern să fie investit”, a declarat joi, pentru AGERPRES, Dan Barna.

Candidatul alianţei USR PLUS la prezidenţiale a precizat, în conferinţă de presă, că aşteaptă în cursul zilei de la premierul desemnat Ludovic Orban lista completă a cabinetului.

„În funcţie de componenţa finală a cabinetului va fi şi decizia noastră de, sperăm noi, de susţinere a investirii acestui guvern, dar această susţinere este clar condiţionată de principiul pe care îl avem şi în protocolul politic agreat cu premierul desemnat prin care membrii guvernului nu trebuie să fie persoane cu probleme de integritate, de plagiat sau colaboratori ai Securităţii. Suntem foarte fermi pe aceste criterii privind integritatea componenţei guvernului. Vom vedea în cursul zilei de azi care sunt deciziile finale ale premierului”, a precizat Barna.

Aflat în campanie pentru alegerile prezidenţiale, Dan Barna a avut în program şi o întâlnire cu un grup de medici bihoreni. El a declarat, în conferinţă de presă, că reforma în sănătate este un obiectiv important în programul său. Dan Barna consideră că este nevoie de o nouă lege a sănătăţii, precum şi de o strategie naţională a resurselor umane medicale. AGERPRES