Maricel Popa: Nu avem nicio îndoială că guvernarea PNL va fi una a austerităţii bugetare

  • material de promovare electorală

Maricel Popa: În timpul guvernării PSD am avut mai mulţi miniştri ieşeni care au reprezentat cu competenţă şi profesionalism judeţul. Liberalii ieşeni propun pentru guvernul Orban un politruc care nu are nicio legătură cu ministerul pe care ar putea să îl conducă. Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis a prezentat programul de guvernare și componența vitorului Guvern. Ambele sunt o confirmare a lipsei de proiect și o sfidare la adresa românilor. Singura viziune a programului este că se opune tuturor măsurilor bune luate, de-a lungul timpului, de către PSD în beneficiul oamenilor. În această logică, nu este greu de ghicit și care vor fi măsurile luate de viitorul Guvern. Nu avem nicio o îndoială că guvernarea PNL va fi una a austerității bugetare, care îi va sărăci pe români. Astfel:

  • Salariile din sectorul public vor fi reduse. Prin ”echilibrarea” cerută de noul Guvern, vor fi reduse salariile a 1,2 milioane de români.
    • Modificarea legii salarizării unice pe care o anunță guvernul austerității va lovi în mai mulți români. Această modificare va genera următoarele consecințe: majorările de salarii prevăzute în Lege, inclusiv cele anticipate pentru profesori vor fi anulate. De asemenea, vor fi anulate și alte măsuri cuprinse în Lege, cum ar fi voucherele de vacanță.
    • Guvernul Orban promite că va reduce salariul minim pe care PSD a încercat să-l crească în toți acești ani. Am văzut și care a fost reacția premierului desemnat la intenția noastră de a crește salariul minim cu încă 100 de lei. 
    • Creșterea punctului de pensie la 1775, așa cum ne-am propus, nu se regăsește în programul de guvernare al PNL.

Maricel Popa, preşedintele PSD Iaşi s-a declarat mâhnit de propunerile de miniştri pentru guvernul Orban şi consideră că judeţul Iaşi va dispărea de pe harta finanţărilor guvernamentale. În timpul guvernării PSD am adus în judeţ fonduri în valoare de peste 720 de milioane de euro. Am avut miniştri care au reprezentat ieşenii cu competenţă şi profesionalism. Aştept cu interes să văd care va fi preocuparea noului guvern pentru necesitatea de investiţii a comunităţilor ieşene. Din păcate, nu îmi inspiră absolut deloc încredere componența membrilor guvernului Orban, începând chiar cu primul-ministru. Mai mult, la nivel local, PNL Iaşi propune pentru ministerul Mediului un politruc cu 0 realizări. Lipsa de competenţă şi performanţă a lui Costel Alexe nu fac cinste şi onoare Iaşului, capitala istorică a României şi centru universitar renumit la nivel naţional şi internaţional.” a punctat Maricel Popa. Putem să spunem, fără să greșim, că noul Guvern patronat de Klaus Iohannis este copia celui din 2015. Adică un Guvern zero – zero competență, zero program de guvernare, zero legitimitate.