Moldova:Începând din 29 octombrie, răcire accentuată a vremii

Administrația Națională de Meteorologie a emis, luni, prognoza pentru următoarele două săptămâni. Iată cum va fi vremea în intervalul 28 octombrie – 10 noiembrie, în fiecare regiune:

BANAT
Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 14…17 grade în 29 octombrie la 10…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 16…19 grade, mediat regional. Aceeasi evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 4 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4…8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

CRIŞANA
Din data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13…15 grade în 29 octombrie la 10…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15…19 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 0 și 3 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3…7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

TRANSILVANIA
După data de 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul acestei perioade din an. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 13…15 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, maximele urmând a se încadra într-un ecart mediu de 12…16 grade. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…5 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 2-3 noiembrie și 6-8 noiembrie.

MARAMUREŞ
Vremea se va răci accentuat începând din 29 noiembrie, astfel că temperaturile vor deveni treptat apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 12…14 grade la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…17 grade, mediat regional. Aceeasi evoluție o vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 3…7 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou după data de 2 noiembrie.CITESTE SI

MOLDOVA
Începând din 29 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general apropiate de normalul perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 11…14 grade în 29 octombrie la 7…10 grade în intervalul 30 octombrie – 2 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic diurn de 10…13 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între -2 și 2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 2…6 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 29 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

DOBROGEA
Începând din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 16…17 grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…18 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 6…8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioada 3-4 noiembrie.

MUNTENIA
Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 17…19 grade în 29 octombrie la 8…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 14…16 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 5 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 4…8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în data de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.

OLTENIA
Din data de 30 octombrie, răcirea accentuată a vremii va determina înregistrarea unor temperaturi în general sub limitele climatologic specifice perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 18…20 de grade în 29 octombrie la 9…12 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori apropiate și chiar peste cele normale în prima decadă a lunii noiembrie, în special în perioada 4-8 noiembrie, când sunt prognozate maxime de 15…17 grade, mediat regional. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele se vor situa în medie între 2 și 6 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de 5…8 grade. Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în jurul datei de 30 octombrie și din nou în perioadele 3-4 noiembrie și 6-7 noiembrie.

LA MUNTE
Din data de 29 octombrie, vremea se va răci accentuat, determinând înregistrarea unor temperaturi în general sub cele normale ale perioadei. Astfel, maximele diurne vor scădea de la o medie de 8…12 grade în 29 octombrie la 1…6 grade în intervalul 30 octombrie – 1 noiembrie. Ulterior, este estimată o încălzire treptată a vremii, determinând un ecart termic cu valori peste cele obișnuite în prima decadă a lunii noiembrie, fiind prognozate maxime în medie de 5…10 grade. O evoluție similară vor avea și valorile nocturne ale temperaturii aerului, cu o scădere bruscă și semnificativă, astfel că la sfârșitul lunii octombrie și începutul lui noiembrie minimele vor fi negative în toată zona, în medie între -8 și -2 grade, urmând ca în cea de-a doua săptămână de prognoză să crească la valori de -2…4 grade. Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi mai ridicată în perioada 29…30 octombrie, atunci când -mai ales la altitudini de peste 1400 m- vor predomina ninsorile și din nou în perioadele 2-4 noiembrie și 6-8 noiembrie.