Poliţia avertizează părinţii să fie prudenţi în perioada vacanţei de toamnă a copiilor

Chişinău, 28 oct. /MOLDPRES/. Poliţia a venit cu un şir de recomandări pentru părinţi, dar şi pentru elevi, care în perioada 28 octombrie-4 noiembrie se află în vacanța de toamnă, comunică MOLDPRES.

Oamenii legii îndeamnă părinţii să fie foarte prudenţi în perioada cât copiii se află în vacanţă, să nu îi lase singuri acasă şi să le explice pericolele la care se expun în diferite situaţii.

De asemenea, poliţiştii avertizează copiii să nu deschidă uşa necunoscuţilor, chiar dacă aceştia spun că sunt trimişi de părinţi. „Uşa trebuie să fie mereu încuiată. Nu oferiți date personale sau poze celor cu care corespondați pe internet. Nu spuneţi persoanelor străine care sună la telefon că sunteţi singuri acasă. Sunaţi sau mergeţi la un vecin de încredere în cazul în care vă este frică, vă simțiţi amenințați sau aveţi o urgență”, se arată în comunicatul poliţiei.

Totodată, angajaţii Ministerului Afacerilor Interne solicită minorilor să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să evite zonele aglomerate şi arterele principale cu trafic intens. Ei le reamintesc copiilor că traversarea străzii se face numai pe trecerea pentru pietoni. „Dacă se apropie de trecerea de pietoni maşinile poliţiei, salvării sau pompierilor, nu traversați, chiar dacă semaforul arată culoarea verde”, se mai spune în comunicat.

Atât minorii, cât şi părinţii sunt rugaţi în caz de necesitate să apeleze la numărul unic de urgență 112.