BUDG Constitutive meeting - Election of Chair and Vice-Chairs

Siegfried Mureşan este încrezător în şansele guvernului condus de Ludovic Orban de a primi un vot favorabil

Eurodeputatul liberal Siegfried Mureşan, prezent joi, la Slatina, la o întâlnire cu activul de partid din judeţul Olt, s-a arătat încrezător în şansele guvernului condus de Ludovic Orban de a primi un vot favorabil luni în Parlament.

Siegfried Mureşan a afirmat joi, într-o conferinţă de presă, că parlamentarii care îşi doresc un guvern funcţional şi „scoaterea” premierului demis Viorica Dăncilă de la Palatul Victoria trebuie să voteze în favoarea învestirii guvernului condus de Ludovic Orban.

„Întrebarea care se pune luni la vot în Parlamentul României este foarte simplă, să aibă sau nu România guvern. Fiindcă în momentul de faţă avem un guvern demis, un prim-ministru care nu mai are toate prerogativele şi consecinţele. Cu cât acest guvern rămâne mai mult în funcţie, consecinţele vor fi mai mari pentru: administraţia publică centrală, mersul economiei, pentru administraţia publică locală, pentru întreprinzători, nu mai există parteneri de discuţie la nivelul Guvernului României. (…) Întrebarea care se pune luni este: Ludovic Orban sau Viorica Dăncilă? Viorica Dăncilă încă este la Palatul Victoria şi de aceea orice deputat sau senator român care doreşte scoaterea Vioricăi Dăncilă de la Palatul Victoria, care îşi doreşte ca România să aibă un guvern funcţional trebuie să voteze în favoarea acestui guvern luni. Colegii noştri deputaţi şi senatori au depus o muncă de negociere extraordinară, suntem încrezători că şansele acestui guvern de a trece în prima şedinţă sunt foarte mari”, a declarat Siegfried Mureşan.

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu le-a transmis celorlalţi parlamentari din judeţ rugămintea să participe la votul de învestire a guvernului condus de Ludovic Orban şi să voteze cum vor considera.

„Lansez o rugăminte pentru toţi parlamentarii din judeţul Olt, pentru că, în definitiv, luni este un moment extrem de important nu numai pentru PNL, este un moment extrem de important pentru întreaga ţară, luni are loc votul de învestitură a guvernului Ludovic Orban. În situaţia în care lucrurile vor tărăgăna, cu siguranţă România va avea de suferit, concetăţenii noştri vor avea de suferit. Rectificarea ce se vrea a fi făcută cu maximă prioritate nu va putea fi făcută decât de un guvern legitim, ales de parlament, în situaţia în care ne aflăm, pregătirile pentru sezonul rece în întreaga Românie sunt blocate, persoanele cu dizabilităţi şi însoţitorii acestora nu-şi pot lua indemnizaţiile, sunt foarte multe unităţi administrativ-teritoriale care riscă să intre în incapacitate de plată. Şi vă spun acest lucru pentru că un guvern demis are un mandat limitat, nu poate face rectificare bugetară, iar ca atare, votul de luni pentru învestitura guvernului Ludovic Orban este extrem de important, dincolo de culoarea politică a fiecăruia. Lansez invitaţia de a participa şi a-şi exercita dreptul de vot, aşa cum consideră domniile lor, tuturor parlamentarilor din judeţul Olt, pentru că în definitiv, pentru asta suntem aleşi”, a precizat Gigel Ştirbu.

Siegfried Mureşan, alături de lideri din conducerea judeţeană a PNL Olt, a participat joi la o întâlnire cu activul de partid din municipiul Slatina şi zona de nord a judeţului, dar şi la întâlniri cu oameni de afaceri şi cu reprezentanţii conducerii companiei Alro Slatina. AGERPRES