Cătălin Predoiu a afirmat că sunt magistraţi care doresc desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie “peste noapte”

Play

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a afirmat, marţi, că sunt magistraţi care doresc desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie “peste noapte”, însă se doreşte discutarea situaţiei SIIJ în Parlament.

Întrebat de jurnalişti dacă poate fi vorba despre o ordonanţă de urgenţă privind desfiinţarea SIIJ, Predoiu a răspuns: “Domnul prim-ministru a subliniat ieri în Parlament că vom merge pe o intervenţie în Parlament, vom merge pe proiect de lege, vom discuta pe legile justiţiei, dar eu sper că vom avea o reacţie rezonabilă din Parlament. Există în sistemul judiciar o tensiune enormă faţă de această Secţie specială. Sunt magistraţi care reclamă desfiinţarea ei peste noapte, dacă vreţi, sunt magistraţi, mai puţini, care spun că este o reparaţie. Eu sunt gata să înţeleg raţiunea pentru care s-a gândit o reparaţie, dar pe bază de studiu, să vedem despre ce este vorba. În orice caz, nu pot rămâne lucrurile astfel. Noi începem să lucrăm în Parlament şi aşteptăm o reacţie responsabilă din partea Parlamentului”.

Cătălin Predoiu a preluat, marţi, de la Ana Birchall, mandatul de ministru al Justiţiei, în cadrul unei ceremonii la care au luat parte preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Ludovic Orban. AGERPRES