Pasionații de artă culinară, studenții și elevii deopotrivă, își vor putea demonstra talentul în cadrul Concursului național studențesc „Tradiție și inovație în arta gastronomică”, organizat de Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) „Ion Ionescu de la Brad” din Iași, în parteneriat cu Liga Studenților Agronomi și Veterinari și cu Asociația Studenților Veterinari din Iași . Concursul avea loc joi, 7 noiembrie, în intervalul orar 8.00- 13.00, la Restaurantul Ciric. Potrivit organizatorilor, la ediţia din acest an a concursului s-au înscris 45 de tineri de la institiuțiile de învățământ superior, printre care Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, Universtatea „Ștefan cel Mare” din Suceava și licee, precum Liceul Tehnologic din Hârlău, Liceul Tehnologic din Pașcani, Colegiul de Agricultură și Industrie Alimentară „Vasile Adamachi”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” și Liceul Economic de Turism din Iași. „În cadrul competiției vor fi mai multe etape, prima începând chiar cu alegerea materiilor prime necesare de la supermarketul pe care îl avem printe sponsorii evenimentului. Participanții înscriși în competiție vor avea de realizat preparate pentru cele două categorii ale concursului, cea dedicată preparatelor inovative și, respective, cea a preparatelor tradiționale. Jurizarea va fi realizată de bucătari chefi, iar premiile, atât în bani cât și în vouchere, sunt motivante”, a declarat prof. dr. Vasile Stoleru, prorector cu activitățile sociale şi studențești din cadrul USAMV Iaşi. (E.M.)