Legislativul găzduiește Parlamentul Tinerilor

Legislativul găzduiește cea de-a III-a ediție a Parlamentului Tinerilor organizată în contextul promovării democrației și educației politice de către Asociaţia ”Invento” cu sprijinul financiar al Ministerului Afacerilor Externe al Germaniei, Fundației ”Hanns Seidel”, în parteneriat cu Parlamentul Republicii Moldova și Facultatea de Drept a USM, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Evenimentul a întrunit 51 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 28 de ani din 19 regiuni ale țării, inclusiv din UTA Gagauz-Yeri și regiunea transnistreană.

Membrii Parlamentului Tinerilor vor desfășura activități de simulare a procesului legislativ: vor lucra în cadrul fracțiunilor și comisiilor parlamentare, vor perfecta și prezenta rapoarte ale comisiilor, etc.

Marți, 5 noiembrie, Parlamentul Tinerilor se va convoca în ședință plenară și va dezbate proiecte de legi.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun creșterea gradului de înțelegere a proceselor și tehnicilor legislative, rolului instituției Parlamentului și organizării politice în stat, precum și încurajarea tinerilor pentru implicare în activități civice, în comunitățile pe care le reprezintă.