Primarul ales al capitalei Ion Ceban a anunţat că îşi va suspenda calitatea de membru PSRM

Primarul ales al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a anunţat luni, 4 noiembrie, într-o conferinţă de presă că își va suspenda calitatea de membru al PSRM, imediat ce-i va fi validat mandatul. El a reiterat şi oferta pentru consilierii blocului ACUM şi s-a arătat convins de viabilitatea unei coaliţii cu aceştia la nivel local, comunică MOLDPRES.

Ion Ceban a reiterat că le va propune celor din ACUM două funcţii de viceprimar și cel puțin două fotolii de pretor. El s-a arătat convins că în cazul creării unei majorităţi la nivel local şi cu suportul coaliţiei de guvernare ar putea fi operate modificări la legislația în vigoare, astfel încât președintele CMC-ului să fie o funcție permanentă.

„PSRM are 22 de mandate, iar ACUM – 19, cu toţii ştim problemele capitalei şi responsabilitățile pe care le avem. Le propun să divizăm aceste responsabilități la egal. Evident că sunt deschis spre colaborare cu toți consilierii care nu au probleme de integritate”, a spus Ceban.

Primarul ales a ţinut să precizeze că va fi un edil al tuturor şi va îndeplini toate promisiunile făcute în campania electorală. “Prioritățile enunțate anterior rămân în vigoare. Propun o agenda serioasă ce ţine de lupta contra corupției din primărie”, a adăugat Ceban.

În urma alegerilor de ieri, 3 noiembrie, primar al municipiului Chişinău a devenit Ion Ceban. Pentru acesta au optat peste 52 la sută din locuitorii municipiului, alți circa 47% au votat pentru candidatul blocului ACUM, Andrei Năstase.