PSRM insistă ca executivul să retragă proiectul asupra căruia și-a asumat răspunderea

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) insistă ca executivul să-și retragă proiectul de lege care prevede schimbarea modalității de preselectare a candidaților la funcția de procurorul general, aprobat prin asumare de răspundere, informează MOLDPRES.

Decizia a fost anunțată de deputatul PSRM, Vasile Bolea, după ședința fracțiunii parlamentare a socialiștilor. „PSRM reiterează aceeași idee pe care am lansat-o săptămâna trecută: unica ieșire din această criză politică este retragerea proiectului de asumare a răspunderii. În caz contrar, la următoarea ședință a parlamentului va fi examinată moțiunea de cenzură”, a spus Bolea.

Potrivit lui, faptul că premierul Maia Sandu a propus astăzi ca proiectul să fie remis spre expertizare Comisiei de la Veneția denotă că „nu a existat nicio urgență în vederea asumării răspunderii guvernului”.

Totodată, potrivit lui Vasile Bolea, Comisia de la Veneția nu examinează și nu avizează legi care au intrat deja în vigoare, ci proiecte de legi care urmează a fi adoptate de parlamentele statelor suverane.

Reacția socialiștilor vine după ce premierul Maia Sandu a propus astăzi o soluție pentru actuala situație politică creată în Republica Moldova. Șeful cabinetului de miniștri a declarat că proiectul asupra căruia guvernul și-a asumat răspunderea va fi remis spre expertizare Comisiei de la Veneția, iar lista scurtă a candidaților la funcția de procuror general va fi prezentată doar după ce va fi recepționat avizul Comisiei.